För dig som gör film

Vi finns till för dig som gör film i Kalmar län, Blekinge och Kronoberg. Vi delar ut filmstöd i olika former, både snabba cash upp till 5000 kr och produktionsstöd upp till 30 000 kr. Du kan också låna gratis teknik till din filminspelning av oss, till exempel kamera, mikrofoner, ljus mm.

Dessutom kan du delta i filmtävlingar via oss, t.ex. Novemberfestivalen och Noomaraton. Vi ordnar träffar för filmare och nominerar deltagare till talangträffar såsom Bergmanveckan på Fårö, Uppsala talangdagar och Tempo MeetUp. 

Vill du ha manusfeedback eller tror du att en mentor skulle kunna ta dig vidare i ditt filmprojekt? Hör av dig till oss så hjälper vi dig! Du kan också ansöka om stöd till kompetensutveckling, t.ex. om du ska besöka en kurs och vill ha hjälp med resekostnaden eller kursavgiften.  

Välkommen med din filmidé!

Hitta likasinnade

alttext
Mingel i foajén på Palladium i Växjö

Vi hjälper dig gärna att komma i kontakt med andra filmare. Det är bara att höra av sig så tipsar vi!

Filmfika

Vi arrangerar träffar dit både unga och gamla filmare kommer från alla tre länen. Vi bjuder på något att äta och en föreläsning om ett intressant ämne. Filmfika sker ungefär fyra gånger per år och är ett bra tillfälle att knyta kontakter. Anmäl ditt intresse att få information genom att klicka här.

Stöd att söka

Filmregion Sydost har en mängd stöd till dig som vill berätta med film. Allt från ett samtal där vi bollar din filmidé till att du söker upp till 30 000 kr av oss. Du kan låna kameror, lampor och ljudteknik och vi har ett särskilt stöd till mindre filmer som behöver pengar snabbt.

Klicka här för att läsa mer om stöden och ansöka

Klicka här om du blivit beviljad ett stöd som du vill ha utbetalt

Klicka här för att se vilka som fått stöd

Lista över all vår teknik

Fler filmfinansiärer

Kontakta oss

Christina Schöning
Handlägger produktionsstöd och planerar Filmfika
Mobil: 0733-47 72 15 
E-post: christina[a]filmregionsydost.se

Patrik Hörberg
Handlägger Snabba Cash, Teknikstöd, Kompetensutveckling och är Teknikansvarig
Mobil: 0733-47 79 15 
E-post: patrik[a]filmregionsydost.se

Tider för teknikutlämning i Växjö:
Måndagar kl. 09.00-17.00
Tisdagar kl. 09.00-17.00
Onsdagar kl 09.00-17.00
Torsdagar kl 09.00-14.00