Är du minst 16 år och har gjort en kortfilm? Då ska du tävla i TellUs filmfestival som nu är öppen för anmälan! Fram till den 20 augusti kan du lämna in din film till vår tävling.

Vinnaren i varje klass får 5000 kr!
Vinnarna i klasserna 16-19 år och 20-26 år blir dessutom direktkvalificerade till Novemberfestivalen i Trollhättan, Sveriges häftigaste festival för ung film.

Prisutdelningen sker på landshövdingens residens i Växjö den 17 september.

Filmerna får vara max. 15 minuter långa, men vi rekommenderar en längd kring 5 min. Det finns tre klasser, 16-19 år, 20-26 år och 27 år och över. Ange den ålder som du hade när filmen färdigställdes. Filmerna får vara gjorda år 2018 och 2019.

Du skickar in din film via fliken "Ladda upp din film" längst upp på denna sida. Observera att din film kommer att vara allmänt synlig för alla besökare på denna sajt. Ladda inte upp film som är lösenordsskyddad. 

Festivalen är för dig i Kalmar, Kronoberg och Blekinge län. Den är en av 19 regionala uttagningar till Novemberfestivalen. Du får välja fritt vilken uttagning du vill delta i, men du får inte tävla i mer än en uttagning samtidigt.

Den 20 augusti kl. 10 drar en nätomröstning igång som pågår i en vecka. Dessa röster vägs sedan samman med vår jurys omdömen, och vinnarna koras.

Läs mer om reglerna här!

Stort lycka till!

önskar Filmregion Sydost 

Ps. Här hittar du tidigare års vinnare.