Om TellUs filmfestival

TellUs Filmfestival är en filmtävling för alla filmare i regionerna Blekinge, Kalmar län och Kronoberg. Du kan även tävla om du vistas tillfälligt i regionen, t.ex. för att utbilda dig. Filmregion Sydost är ett av  Sveriges 19 resurscentrum som ordnar dessa uttagningar.

En ticket till Trollhättan

Vinnarna i klasserna 16-19 år och 20-16 år är kvalificerade att tävla med sin film på Novemberfestivalen i Trollhättan, där också alla filmer visas. Dessutom nominerar vi ytterligare en film i dessa klasser till urvalsklassen, därifrån plockar Novemberfestivalens jury fler filmer till sin tävling. 

Filmregion Sydost betalar resa, deltagaravgift och boende för de deltagande filmteamen. Novemberfestivalen är Sveriges SM för ung film och en riktigt häftig upplevelse där man får träffa unga filmare från hela Sverige samt visa upp sig för branschen. Många fina filmkarriärer har börjat här.

Våra tävlingsklasser

- 16-19 år

- 20-26 år

- 27 år och över (endast regional tävling)

Rekommenderad längd ca 5 min (maxlängd 15 min). 

Regler

Som uttagningfestival följer vi Novemberfilmfestivalens regler som också du behöver uppfylla. 

Texta!

Texta gärna din film på engelska. Det är inget krav, men din film har då chans att bli upptäckt av andra internationella festivaler som "scoutar" film i Trollhättan. Dessutom blir det lättare för dig att nå en publik utanför Sverige.

Tävlingen

Av alla insända bidrag väljer vi ut ett antal filmer för visning på festivalen. Blir din film uttagen får du resestöd för att ta dig till festivalorten. Årets jury väljer ut vinnarna och de fyra filmer som skickas till Novemberfestivalen - två direktkvalificerade och två till "andra chansen". Vinnaren i varje klass får 5000 kr i produktionsstöd.

Prisutdelning

Prisutdelningen sker i slutet av festivaldagen.