Om TellUs filmfestival

TellUs är en filmtävling för alla filmare i regionerna Blekinge, Kalmar och Kronoberg. Även filmare från andra regioner kan tävla med sin film här, dock får man inte tävla i flera regionala uttagningar samtidigt. Tävlingen arrangeras av Filmregion Sydost  – ditt regionala resurscentrum för film!

En ticket till Trollhättan

Vinnarna i klasserna 16-19 år och 20-16 år är kvalificerade att tävla med sin film på Novemberfestivalen i Trollhättan, där också alla filmer visas. Dessutom nominerar vi ytterligare en film i dessa klasser till urvalsklassen, därifrån plockar Novemberfestivalens jury fler filmer till sin tävling. Filmregion Sydost betalar resa, deltagaravgift och boende för de deltagande filmteamen. Novemberfestivalen är Sveriges största arena för ung film och en riktigt häftig upplevelse där man får träffa unga filmare från hela Sverige samt visa upp sig för branschen. Många fina filmkarriärer har börjat här.

Tävlingsklasser

- 16-19 år

- 20-26 år

- Över 27 år

Rekommenderad längd ca 5 min (max 15 min). 

Regler

TellUs Filmfestival är en uttagning till Novemberfestivalen och för att delta måste du uppfylla Novemberfilmfestivalens regler...

Din film

När du anmäler din film länkar du den mot Youtube/Vimeo eller likande plattform. Du måste ha fullständiga rättigheter till all bild och ljud som förekommer i filmen. Det är viktigt att du själv sparar en så högupplöst film som möjligt om du skulle bli en av de lyckliga vinnarna. Den kommer vi behöva om den ska visas på bio eller skickas vidare till riksfinalen på Novemberfestivalen.

Tävlingen

Deadline för anmälan är 20 augusti 2019 kl. 24.00.

Publiken ser på filmerna på denna webbsida och röstar fram vinnare i respektive kategori. Rösterna på denna webbsida viktas mot en professionell jurys röster. När de slås samman har vi en vinnare i varje åldersgrupp! 

Röstningen stänger den 26 augusti kl. 20.00 år 2019. 

Prisutdelning

Filmregion Sydost bjuder in till prisutdelning med fika på landshövdingena residens i Växjö den 17 september. 

De bästa filmerna i kategori 16-19 år och 20-26 år går sedan vidare till Novemberfestivalen - riksfinalen i Trollhättan!