Om TellUs filmfestival

TellUs är en filmtävling för alla filmare i regionerna Blekinge, Kalmar och Kronoberg. Även filmare från andra regioner kan tävla med sin film här, dock får man inte tävla i flera regionala uttagningar samtidigt. Tävlingen arrangeras av Filmregion Sydost  – ditt regionala resurscentrum för film!

En ticket till Trollhättan

Vinnarna i klasserna 16-19 år och 20-16 år är kvalificerade att tävla med sin film på Novemberfestivalen i Trollhättan, där också alla filmer visas. Dessutom nominerar vi ytterligare en film i dessa klasser till urvalsklassen, därifrån plockar Novemberfestivalens jury fler filmer till sin tävling. Filmregion Sydost betalar resa, deltagaravgift och boende för de deltagande filmteamen. Novemberfestivalen är Sveriges största arena för ung film och en riktigt häftig upplevelse där man får träffa unga filmare från hela Sverige samt visa upp sig för branschen. Många fina filmkarriärer har börjat här.

Tävlingsklasser

- 16-19 år

- 20-26 år

- Över 27 år

Rekommenderad längd ca 5 min (max 15 min). 

Regler

TellUs Filmfestival är en uttagning till Novemberfestivalen och för att delta måste du uppfylla Novemberfilmfestivalens regler...

Din film

När du anmäler din film länkar du den mot Youtube/Vimeo eller likande plattform. Det går bra att låsa filmen med ett lösenord. Du måste ha fullständiga rättigheter till all bild och ljud som förekommer i filmen. Det är viktigt att du själv sparar en så högupplöst film som möjligt om du skulle bli en av de lyckliga vinnarna. Den kommer vi behöva om den ska visas på bio eller skickas vidare till riksfinalen på Novemberfestivalen.

Texta!

Texta gärna din film på engelska. Det är inget krav, men din film har då chans att bli upptäckt av andra internationella festivaler som "scoutar" film i Trollhättan. Dessutom blir det lättare för dig att nå en publik utanför Sverige.

Tävlingen

Deadline för anmälan är 10 augusti 2022 kl. 24.00.

En jury väljer sedan ut vinnarna och de fyra filmer som skickas till Novemberfestivalen - två direktkvalificerade och två till "andra chansen". Vinnaren i varje klass får 5000 kr i produktionsstöd.

Prisutdelning

Filmregion Sydost bjuder in till prisutdelning med filmvisning i september, mer info kommer.