Om TellUs filmfestival

TellUs är en filmtävling för alla Smålands- och Blekinge-filmare. Tävlingen arrangeras av Filmregion Sydost och Kulturutveckling Film i Region Jönköpings län – dina regionala resurscentrum för film!

Även i år har vi nöjet att presentera ett samarbete med Carl International Film Festival i KarlskronaPrisutdelningen äger rum som en del av festivalen! Vidare blir alla gratis ackrediterade till hela festivalen som nomineras till Novemberfestivalen eller är nominerade i tävlingsklassen "över 26 år". 

Din film på bio

Filmregion Sydost samverkar med regionens biografer kring visning av vinnarna, med lite tur vill de visa dessa som förfilm till sina ordinarie visningar.

De bästa filmerna i kategori 16-19 år och 20-26 år visas vid riksfinalen på Novemberfestivalen i Trollhättan.

Tävlingsklasser

- 16-19 år

- 20-26 år

- Över 27 år

Rekommenderad längd ca 5 min (max 15 min). 

Regler

TellUs Filmfestival är en uttagning till Novemberfestivalen och för att delta du uppfylla Novemberfilmfestivalens regler...

Din film

När du anmäler din film länkar du den mot Youtube/Vimeo eller likande plattform. Du måste ha fullständiga rättigheter till all bild och ljud som förekommer i filmen. Det är viktigt att du själv sparar en så högupplöst film som möjligt om du skulle bli en av de lyckliga vinnarna. Den kommer vi behöva om den ska visas på bio eller skickas vidare till riksfinalen på Novemberfestivalen.

Tävlingen

Deadline för anmälan är 12 augusti kl. 24.00.

Publiken ser på filmerna på denna webbsida och röstar fram vinnare i respektive kategori. Rösterna på denna webbsida viktas mot en professionell jurys röster. När de slås samman har vi en vinnare i varje åldersgrupp! 

Röstningen stänger den 19 augusti kl. 09.00 år 2018. 

Dessutom nominerar en jury bestående av Filmregion Sydost och Film i Jönköpings län hederspris i olika genrer t.ex. musikvideo och dokumentärfilm och lyfter även fram andra prestationer så som t.ex. bästa manus, ljus eller skådespeleri.

Prisutdelning

Filmregion Sydost och Kulturutveckling Film i Region Jönköpings län bjuder in till prisutdelning och visning av vinnarna under Carl International Filmfestival i Karlskrona. Vilket sker den 25 augusti 2018 från kl. 11.30. Vi börjar med en lunch för finalisterna med team (max 5 personer per film) kl. 11.30 och går sedan tillsammans till prisutdelningen med visning av de tre vinnande filmerna. 

De bästa filmerna i kategori 16-19 år och 20-26 år går sedan vidare till Novemberfestivalen - riksfinalen i Trollhättan! 

Filmregion Sydost har ingen möjlighet att garantera att vinnande filmer visas som förfilm på regionens biografer. Det beror på hur väl bidragen passar biografens utbud. Men Filmregion Sydost och du som filmare gör alltid vårt bästa för att visning ska ske.