För dig som är arrangör

Arrangera tillsammans

Filmregion Sydost hjälper både dig som tillfälligt vill visa en film för en publik och dig som driver biografverksamhet. Vi fungerar som ett komplement till visningsorganisationerna och stödjer även mindre arrangörer som vill visa film.

Film kan visas på logar, slott och i skogen. Inget är oss främmande, men vanligast är naturligtvis möteslokaler och biografer.

Filmregion Sydost stödjer dig

Vi stödjer dig i din visning. Vilken film som är lämplig, hur man får rättigheter till den, vilken teknik som krävs för att visa och inte minst hur man kan locka publiken att komma.

Filmregion Sydost har glädjen att kunna dela med oss av erfarenheter från en rad mötesplatser i vår egen region. Erfarenheter baserade på deras hårda arbete och glädje. 

Hör av dig till oss så samtalar vi kring din idé!

Stöd att söka

Fortbildningsstöd
Ett stöd för dig som vill fortbilda dig i arrangörskap och/eller filmvisning 

Arrangemangsstöd
Ett stöd för dig som vill arrangera en filmvisning

Barnbiostöd
För insatser mot målgruppen barn och unga.

Låna utrustning för livestreaming
Ett komplett paket för streaming av evenemang

Låna visningsteknik
Duk, projektor, röd matta etc

Rekvirera beviljat stöd
Här anger du hur pengarna ska utbetalas till dig.

Tips och inspiration

alttext

Ta gärna del av vår folder "Involvera publiken". Foldern kan ses som en enkel handbok i hur man kan jobba med sin publik kring en filmvisning. Syftet är att fånga deras intresse och få dem delaktiga i visningen. I gynnsamma fall redan innan visningen. Det garanterar arrangören ett antal fyllda bänkrader från start. Ett utgångsläge som gör att publiken sprider ryktet både innan och efter om en attraktiv och levande mötesplats.

Titta även gärna på våra filmer för arrangörer på Filmregion Sydosts youtubekanal. Vi har även en spellista som heter inspiration!

Kontakta oss

Lotta Nyblom
Filmkonsulent Film och publik
Tel: 0733-47 79 11
lotta[a]filmregionsydost.se

  

 

På gång

Just nu finns inga aktuella aktiviteter för arrangörer.