Bild för Lotta Nyblom

Lotta Nyblom

Vad gör du på Filmregion Sydost? Jag jobbar med visningsfrågor. Hur man visar film, vad man ska visa och vilka möjligheter det finns till samarbeten och utveckling. Det kan gälla en biograf, en skola eller en förening tex. Försöker hålla mig à jour med filmrepertoaren och den spännande utvecklingen kring all rörlig bild som omger oss. 

Bästa filmupplevelse? Hoppas jag inte ha haft ännu...Tittar helst på film på biograf och bra mycket mindre än jag vill och borde. Senaste årens mest minnesvärda måste vara Xavier Dolans "Laurence Anyways" på Palladiums (Växjö) läktare. 

Drömmen vore... att det fanns visningsrum, kalla det biograf eller ej, varhelst det samlas människor. Bra och välkomnande häng med god mat och dryck i anslutning.

Jag är stolt över... när jag kan ge tips och råd som hjälper någon att upptäcka hur kul och meningsfullt det är med film och filmvisning. Vårt behov av att tillsammans bli berörda av film blir aldrig mättat. Det är jätteroligt att dokumentärfilmen vunnit mark på senare år. Det öppnar upp för film och samtal kring i princip vad som helst.

När jag inte jobbar... tycker jag om att äta och laga god mat, läsa och resa - natur eller storstadskultur, kul med kontraster och blandning av högt och lågt.

Epost: 
lotta@filmregionsydost.se
Telefon: 
0733-477911