Vinnarna i årets TellUs-festival utsedda

tellus_finalister_2019_low.jpg

Länsråd Kristina Zetterström med årets finalister.

Nu har vinnarna i den regionala filmfestivalen TellUs för Blekinge, Kalmar och Kronoberg utsetts. Prisutdelningen ägde rum på residenset i Växjö där de unga filmarna togs emot av länsråd Kristina Zetterström. 

I den yngsta klassen 16-19 år vann Felix Rasmusson från Kalmar med filmen "Sound of Silence" som handlar om vilka tankar som kan mala i huvudet på en ung kille. "En personlig och känslofylld spegling av hur svårt det kan vara att känna sig älskad och att älska sig själv", löd juryns motivering. Andra priset i klassen 16-19 år tilldelades Alva Wahlfried Wikingsson från Karlshamn för filmen "Stig och Elsa", en finstämd berättelse om en livsresa med kärleken i centrum.

I klassen 20-26 år gick förstapriset till Sandra Penzo från Karlskrona. "Ettusenfemhundra" skildrar hjälplösheten och desperationen som unga människor med psykisk ohälsa kan uppleva. "Ett intensivt filmiskt nödrop till vuxenvärlden, gestaltat med visuellt eftertryck som gör förtvivlan och hopplösheten kännbar in i märgen", skriver juryn i sin motivering. Andra priset i klassen 20-26 år tilldelas Oskar Nordmark från Växjö för filmen "Missade samtal" som handlar om hur mobiltelefonen avskärmar och fjärmar oss från verkligheten.

I den äldsta klassen, 27 år och över", föll juryn för filmen "Acacia" av Frans Sjöberg från Karlskrona med motiveringen "En visuellt elegant och blommig tolkning av livets loop som vi alla fastnar i ibland."

Publikens pris med överlägset antal röster vann det post-apokalyptiska nedslaget "Göm Dig Med Mig" av Anders Mürdahl och Michael Tiedtke från Kalmar. 

Här kan du se alla filmerna.