För dig som är pedagog

Så stödjer Reaktor dig med film i skolan och på fritiden

En film som berättar om hur Reaktor Sydost stödjer pedagoger och skolutvecklare med deras filmarbete i skola och på fritid. Möt också några av regionens filmare som skolorna engagerar i sitt arbete med att se, göra och prata med filmen som verktyg.
Längd: 
2:28
Språk: 
Svenska
Genre: 
Inspiration
Regissör: 
Niklas Croall
Producent: 
Reaktor Sydost

Kraften i att berätta med film smittar! Man blir glad av den kreativa processen och glädjen sprids. Filmen har en upplösande kraft, sådant som känns svårt att prata om görs tillgängligt och hanterbart.

Filmen är en resurs som du pedagogiskt kan nyttja dig av i din verksamhet. Vår roll som konsulenter på Filmregion Sydost är att stödja dig i det arbetet. 

Hitta likasinnade

Kontakta oss
Som filmkonsulenter känner vi kunniga och erfarna människor både i och utanför regionen. Vi ser gärna att ni träffas och hjälper såklart till med kontakter, för ett tips i all hast eller ett längre utbyte. Det kan vara t.ex. vara en kollega på en annan skola, fritidsgård eller inom folkrörelsen. 

Sociala medier
Filmregion Sydost pedagog "+1" är en sida på facebook som är öppen för alla. Här finns möjlighet att ställa spontana frågor och att dela med sig av sina egna erfarenheter. Och naturligtvis delar Filmregion Sydosts medarbetare med sig här av tankar och tips kring skolbio, filmkunnighet och filmpedagogik! 

Träffas
Filmregion Sydost arrangerar möten och fortbildning och har koll på evenemang såväl i regionen som nationellt.  
AV-Media Kalmars trevliga IKT- och filmcaféer är en bra mötesplats för att träffa andra film- och medieintresserade. Bor ni i Kronoberg har även AV-Media Kronoberg liknande träffar.
Föreningen Film- och mediepedagogik arrangerar träffar och utbyten för sina medlemmar som är lärare och film- mediepedagoger, bibliotekarier med flera från hela landet. Det är möjligt att bli medlem både som privat person eller som en del av en organisation, exempelvis en kommun, en skola eller ett resurscentrum för film. Filmregion Sydost är en av medlemmarna i föreningen.  

Tips och inspiration

Nätet och Nyhetsbrev.
Vi fyller hela tiden på med tips och inspiration, se blogginläggen nedan!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du det viktigaste i din mailbox.
Kolla gärna in oss på instagram och facebook också. 

Policy vid publicering av film respektive lån av teknik

Brukarfilosofi när det kommer till publicering av film
Filmregion Sydost önskar att de filmer som görs i skola eller i fritidsverksamhet får ses av så många som möjligt. Att berättelsen delas mellan filmaren och dess nära och kära liksom analyseras i klassrummet eller i fritidsverksamheten. 

Filmaren utvecklas när den får sin film visad och därmed får respons på sin berättelse.

För att möjliggöra detta krävs att det tas beslut baserat på skolans ansvar. Läs mer om det här...

Brukarfilosofi när det gäller lån av teknik

Filmregion Sydost lånar ut filmutrustning för att den ska användas. Det innebär att saker går sönder. Oftast beror det på att brukaren är ovan vid att hantera utrustningen. Filmregion Sydost anser att det är helt okej när det råkar hända.

“Hellre en trasig pryl än en pryl som ligger och dammar på hyllan för att ingen vågar ta ansvaret att låna ut den.”

Läs mer om policy vid utlåning av vår teknik här

Kontakta oss

Niklas Lundin 

Filmkonsulent Barn och Unga
Tel: 0733-47 79 14
niklas[a]filmregionsydost.se