Vinter-FOMP

Datum: 
8 december, 14:00-17:00
Plats: 
Online

Vinterns FOMP-träff hålls som ett webbinarium den 8 december kl. 14.00-17.00. Gott och blandat för dig som brinner för film och mediepedagogik! 

Anmäl dig här.

Medverkande:

Josefine Alm, Kulturrådet
Josefine som är projektledare och handläggare för Skapande skola berättar om förändringar inom Skapande skola och det nya bidraget Stärkt kultur i skolan.

Torbjörn Jackson, Novemberfestivalen
Novemberfestivalenär Sveriges nationella arena för unga filmare. Festivalen utgör en unik årlig mötesplats där filmare och publik kan utbyta erfarenheter, vädra åsikter och knyta nya kontakter över ålders- och regiongränser.

Andreas Johansson, Mediapoolen
Andreas presenterar Digital kvart, ett gemensamt pilotprojekt mellan fem mediecentraler som undersöker hur vi tillsammans kan bidra till att bredda utbudet av digital kompetensförsörjning. Korta 15-minutersfilmer inom MIK och IKT-frågor ska sänka digitala trösklar och inspirera pedagoger.

Fatima Khayari, Svenska Filminstitutet
Tillsammans med Lärarförbundet Student, Lärarnas Riksförbunds studerandeförening och RFSU har Filminstitutet under 2022 haft en seminarieturné på några av landets lärarutbildningar. Fatima berättar mer om materialet som SFI tagit fram kopplat till undervisning i sexualitet, samtycke och relationer.