Vi söker en projektutvecklare

Filmregion Sydost är ett filmresurscentrum med verksamhet i regionerna Blekinge, Kronoberg och Kalmar län. Vårt uppdrag är att stärka den rörliga bildens ställning i sydost, som konstart, pedagogisk kunskap och tillväxtfaktor. Vi uppmuntrar unga filmare genom stöd och talangutveckling, vi främjar barns kreativa kontakter med filmmediet i skolan och på fritiden och vi stöttar våra regionala biografer i sin utveckling till attraktiva mötesplatser.

Vi deltar i såväl nationella som internationella projekt som främjar den rörliga bilden samt arrangerar vår egen filmfestival TellUs som är den officiella uttagningen till Novemberfestivalen, Sveriges största arena för ung film.

Filmregion Sydost är en ideell förening som verkar på uppdrag av Region Blekinge, Region Kronoberg och Region Kalmar län. Filmregion Sydost ingår i kultursamverkansmodellen och får statligt stöd från Kulturrådet. Vi är också del  av Southern Sweden Film Commission och har därmed ett uppdrag att aktivt stötta filminspelningar i sydost.

Vi är idag sex medarbetare och har utöver huvudkontoret i Växjö också kontor i Kalmar och Karlshamn. Filmregion Sydost ingår även i ett nätverk av 19 regionala resurscentrum.

Vi söker nu dig som vill förstärka vårt team och tillsammans med oss utveckla vår verksamhet med fokus på projektutveckling och projektledning, både regionalt, nationellt och internationellt. Vi ser gärna att du har vana av att skapa projekt, upprätta ansökningar samt att genomföra och redovisa projekt på ett strukturerat sätt.

Projekten kan komma att avse något av våra tre kärnområden - film för barn och unga, talangutveckling och stöd till visningsarrangörer -, men de kan också vara övergripande eller syfta till strategisk utveckling av vårt arbete. Vi ser dig även som en viktig resurs inom samtliga verksamhetsområden och du kommer ha ett nära samarbete med dina kollegor på Filmregion Sydost.

Vi söker dig med relevant utbildning och/eller erfarenhet inom projektledning och verksamhetsutveckling. Vi förutsätter att du har ett genuint film- och medieintresse och ett tydligt samhällsengagemang. Du ska ha lätt för att uttrycka dig och kunna kommunicera skriftligt och muntligt på både svenska och engelska. Du ska vara initiativrik och van att arbeta både självständigt och i team.

Vi vill att vår verksamhet skall spegla vårt samhälle och välkomnar därför sökande med olika bakgrunder.

Vill du veta mer om vår verksamhet, besök www.filmregionsydost.se för mer information. 

Anställningsform: tillsvidare, heltid eller enligt överenskommelse.
Placering: enligt överenskommelse.
Tillträde: enligt överenskommelse.

Filmregion Sydost tillämpar provanställning i 6 månader.

Upplysningar:
Verksamhetsledare: Johan Mardell, 0733-477 916
Personalrepresentant: Lotta Nyblom, 0733-477 911

Ansökan mailas till: ansokan@filmregionsydost.se
Ansök senast: 200611