Tävla med din film!

Tävla med din kortfilm!

Nu har du chansen att var med och tävla med din kort film! Anmäl din film på http://filmregionsydost.se/tellus Är du mellan 16-26 år kan ditt bidrag gå vidare till riksfinal på Novemberfestivalen!
Längd: 
20 sek
Språk: 
Svenska
Genre: 
Promo
Regissör: 
Niklas Croall
Producent: 
Reaktor Sydost

Nu börjar det komma in kortfilmsbidrag till årets filmfestival, där även du har chansen att var med och tävla!

Välkommen med din kortfilm!

TellUs är en filmtävling för alla Smålands- och Blekinge-filmare. Tävlingen arrangeras av Reaktor Sydost och Kulturutveckling Film i Region Jönköpings län – dina regionala resurscentrum för film!

Publiken ser på filmerna på denna webbsida och röstar fram vinnare i respektive kategori. Rösterna på denna hemsida viktas mot en professionell jurys röster. När de slås sammans har vi en vinnare i varje åldersgrupp! Röstningen öppnar kl. 09.00 den 29 augusti 2016. Anmäl filmen här...

Din film på bio

Reaktor samverkar med regionens biografer kring visning av vinnarna, med lite tur vill de visa dessa som förfilm till deras ordinarie visningar.

De bästa filmerna i kategori 16-19 år och 20-26 år visas vid riksfinalen på Novemberfestivalen i Trollhättan.

Första pris i två äldsta tävlingsgrupperna är en DCP-kopia som gör att du kan visa din film på bio och skickas till filmfestivaler över hela världen. 

Tävlingsklasser

* Upp till 15 år
* 16-19 år
* 20-26 år (vinner DCP)
* Över 27 år (vinner DCP)

Rekommenderad längd ca 5 min (max 15 min).

Tävlingen

Deadline för anmälan är 31 augusti kl. 24.00.

Publiken ser på filmerna på denna webbsida och röstar fram vinnare i respektive kategori. Rösterna på denna hemsida viktas mot en professionell jurys röster. När de slås sammans har vi en vinnare i varje åldersgrupp! Röstningen öppnar kl. 09.00 den 29 augusti 2016. Röstningen öppnar kl. 09.00 den 24 augusti 2015.

Dessutom nominerar en jury bestående av Reaktor och Film i Jönköpings län hederspris i olika genrer t.ex. musikvideo och dokumentärfilm och lyfter även fram andra prestationer så som t.ex. bästa manus, ljus eller skådespeleri.

Välkommen med ditt bidrag!

 

Taggar: Filmare, Pedagog