Talent Up Shorts

Talent Up är ett regionalt talangprogram som ska hjälpa filmskapare i sydost att ta nästa steg i utvecklingen. Efter två omgångar växlar vi nu upp och utlyser Talent Up Shorts!

Talent Up Shorts ska leda till två välgjorda kortfilmer made in sydost. Filmerna produceras av två filmteam som vi sammansätter av de som söker till programmet. Det ska finnas plats för många olika filmfunktioner!

Filmerna ska vara max. 15 minuter långa - gärna kortare! De får en budget på ca 200.000 kr vardera. Varje team får också professionella mentorer från branschen som främst ska stödja A-funktionerna. 

Inspelningarna ska ske i sydost och vi prioriterar berättelser med en tydlig anknytning till Blekinge, Kalmar län eller Kronoberg. Vi ser gärna filmförslag som inte följer strömmen och där det är tillåtet att experimentera och testa nya uttryck. Resan är lika viktig som målet, och vi ska göra den tillsammans.

Vi tror att förproduktion och manusarbete kommer att äga rum hösten och vintern 2023, och inspelning och postproduktion under 2024.

Vill du vara med? Du kan söka som idégivare, producent, manusförfattare, regissör, fotograf, klippare, skådespelare, ljudansvarig, ljussättare, maskör, attributör, scenograf, inspelningsledare, PR-ansvarig, ja vilken roll som helst som behövs i ett filmteam!

Mer info finns i frågor och svar nedan.

Ansök här senast 30 september 2023! 

Infomöte med frågestund 28 juni kl. 18

Onsdagen den 28 juni bjuder vi in till ett Zoommöte för att informera om satsningen och svara på frågor. Ingen anmälan krävs.

Möteslänk: https://us06web.zoom.us/j/83970611661?pwd=Zjd1blAwL3dFRno4V1JJWUR0OWdZUT09

Meeting ID: 839 7061 1661
Passcode: 067663

 

 

Frågor och svar

Behöver jag ha en firma för att söka?

Nej, men du ska kunna fakturera t.ex. med Frilans finans eller liknande tjänster. Om du söker som producent är det bra om du har egen firma.

Är det någon åldersbegränsning?

Nej, alla åldrar är välkomna. Men för att kunna fakturera måste du vara myndig.

Jag vill söka med ett manus som jag också vill regissera, går det?

Du anger i din ansökan om du kan tänka dig att låta någon annan regissera ditt manus eller att regissera någon annans manus. Det är bra, men inget krav, om du är öppen i frågan.

Jag har en synopsis men inget färdigt manus, räcker det för att söka?

Ja, det går bra att söka med en synopsis eller idé.

Jag vill söka tillsammans med kompisar, kan vi söka som team?

Ni söker var för sig, men kan ange i ansökan om ni söker tillsammans med andra. Vi beaktar detta i urvalet.

Jag vill göra filmen med kompisar som inte bor i sydost, är det möjligt?

Vi vill skapa team av filmarbetare som är verksamma i sydost eller har stark anknytning hit. Andra kan söka som teammedlemmar, men kommer inte att prioriteras i urvalet.

Är det ok att söka mer finansiering på annat håll?

Absolut, vi ser gärna utökad finansiering för att stärka projektet.

Får man hela budgeten på en gång och hur ska den redovisas?

Vi lägger upp en budgetplanering tillsammans med teamets producent och en producentmentor. Budgeten betalas ut i 2-3 delsummor. Budget och utfall stäms av under projektets gång.

Jag har inte varit med i tidigare Talent Up-program, kan jag söka ändå?

Ja, det går jättebra att söka. 

Jag har ingen erfarenhet av film men ett stort intresse. Kan jag vara med?

Ja, du kan söka till enklare filmfunktioner som runner, prod-ass, statist eller annat. Här kan du läsa om olika roller som behövs i ett filmteam.

Kontakt

Har du frågor eller vill bolla något? Kontakta Christina Schöning, christina@filmregionsydost.se, tel. 0733-47 72 15.