Online/Offline Filmfest ÖLAND DOCS

Trailer Offline/Online festival 2020

Datum: 
25 maj till 27 maj, 17:30-19:30
Plats: 
online

Livestreaming + Gemenskap på plats = Ölands folkhögskolas första online/ offline-filmfestival

När: 25-27 maj, kl. 17:30 - 19:30
Var: Festivalen sker digitalt på www.vimeo.com/dokumentarfilmskolan och på plats på Ölands folkhögskola, Bio 21. Adress: Skogsby, 386 93 Färjestaden

Festivalen äger rum mellan klockan 17:30 och 19:30 på plats och direktsänds via Vimeo. Sedan kan filmerna ses i ett dygn till fram till nästa sändning.

"Hösten började med klimatmarschen och våren kröntes av en världsomfattande pandemi. Under hela den tiden gjorde vi filmer på Dokumentärfilmkursen på Ölands folkhögskola. Vi firar detta med att visa våra bästa produktioner under vår första Offline/Online festival 25-27 maj.

På måndagen börjar vi med temat “gräv där du står”, och bjuder på en unik inblick i det som skedde på Cementas fabrik i öländska Degerhamn efter nedrustningen av personalstyrkan våren 2019.

På tisdagen får vi färsk produktion från karantänen med temat “vi ska (över)leva!”. Miljöångest, livsångest och coronaångest - tunga ämnen, men hela tiden med glimten i ögat.

Vi avrundar festivalen på onsdagen med det som räknas mest - våra nära och kära. Vare sig det handlar om en granne, gammelmormor, mamma eller den öländska naturen - ge tid och du får kärlek tillbaka!"

Se hela programmet som pdf.

Läs mer på www.olandsfolkhogskola.se

www.vimeo.com/dokumentarfilmskolan