Fortbildning i filmpedagogik för fritidsledare

Datum: 
28 maj till 29 maj, 09:00-16:00
Plats: 
Kulurcentrum Ronneby

Anmäl dig här.

Den 28-29 maj bjuder Filmregion Sydost in till två dagar om filmpedagogiskt arbete med unga i fritidshemmet. Du får en introduktion till filmskapande och lär dig om pedagogiska upplägg för barn och unga. Du får prova på modeller för filmsamtal, nätverka och utbyta erfarenheter med kollegor.

Denna introduktion och fortbildning är för dig som jobbar på fritidsgård i Blekinge län.

Att vara på videoplattformar såsom Youtube och TikTok är en stor och ständigt växande del av ungas vardag. Detta intresse kan användas till eget kreaktivt skapande, och det kräver också förmåga att förstå vad man ser och vilka syften som kan ligga bakom. Med denna fortbildning ger vi dig verktygen du behöver för att inspirera och guida unga från passivt tittande till att bli en medveten utövare.

Vi går igenom vilken filmteknisk utrustning som behövs och hur den fungerar. Vi lär ut hur du bygger upp och håller i en filmworkshop. Du lär dig också bra metoder för samtal efter en filmvisning.

Fortbildningen hålls av Johan Jansson och Alexander Lewin, båda med stor erfarenhet av filmpedagogiskt arbete.

Vi bjuder på lunch och fika och utlovar inspirerande och lärorika dagar.

Anmäl dig här senast 10 maj. Begränsat antal platser.

Tid: 28 och 29 maj kl. 9-16

Plats: hörsalen på Kulturcentrum i Ronneby (Kallingevägen 3, 37230 Ronneby) 

Fortbildningen är gratis och arrangeras av Filmregion Sydost i samarbete med Region Blekinge och med stöd av Kulturrådet. Milersättning erbjuds för dig som reser till Ronneby kommun. 

Varför arbeta med filmpedagogik?

Att arbeta filmpedagogiskt innebär att ge barn och unga möjlighet att få utforska sin kreativitet med film och rörlig bild utifrån olika filmtekniker, genrer, teman och upplägg. Att få skapa film och prata film stärker barn och ungas kulturella, kritiska och kreativa kompetenser.

Kontakt

Alexander Lewin, tel. 0735 12 94 67
alexander@filmregionsydost.se