Filmworkshop

Datum: 
1 november till 2 november, 09:00-17:00, 10:00-19:00
Plats: 
Lokstallarna, Karlshamn

Två dagar för dig som vill testa film!

Är du nyfiken på hur man gör film och vill testa själv? I denna två dagars workshop lär du dig hur man jobbar fram en filmidé, skriver manus, spelar in och klipper film. Vi jobbar med enkla medel och gratisprogram så att du sedan kan fortsätta göra film hemma.

Vi jobbar i team från idé till slutprodukt, precis som på en riktig filminspelning. Målet är att vi dag 2 ska ha spelat in en kortfilm, scen eller trailer som vi tittar tillsammans på. Du lär dig också om filmteamets olika funktioner och vem vet, kanske hittar du ditt drömyrke här! I en filmproduktion behövs regissörer, fotografer, ljudtekniker, skådespelare, makeup-artister, kostymörer, scenografer, kompositörer och många fler.

Handledarna som håller i workshopen har också börjat med enkla filmövningar och sedan valt att utbilda sig för att jobba professionellt med film.

Simon Norlin från Karlskrona är utbildad inom medie och kommunikationsvetenskap på Linnéuniversitetet och inom dokumentärfilm på Biskops Arnö. Han har gjort flera egna dokumentärer, bland annat “Maddog & Antonia” som utspelar sig utanför Sölvesborg.

Johan Jansson från Karlshamn är Teatersmedjans egen ledare med stor filmkunskap. Han har bland annat hållit i inspelningen av kortfilmen “David” och webbserien “Uppdrag: kastellet” som har producerats av Teatersmedjan.

Hanna Rosén från Älmhult har gått på Filmlinjen i Katrineberg och studerar nu manus på Stockholms konstnärliga högskola. Hennes egenskrivna kortfilm “Gudsbarnet” har vunnit priser på flera internationella festivaler.

Anmäl dig här

Tid: 1/11 – 09:00-17:00 & 2/11 kl 10:00-19:00
Plats: Lokstallarna i Karlshamn
Kostnad: Gratis
Ålder: för dig som är 15 – 29 år
Inga förkunskaper krävs.

Sista anmälningsdag: 27/10.
Obs! Begränsat antal platser.

Vi bjuder på fika och lunch båda dagarna. 

Bor du utanför Karlshamn och behöver hjälp med resekostnaden? Vi kan hjälpa dig! Kontakta niklas (a) filmregionsydost.se

Workshopen anordnas av Teatersmedjan och Filmregion Sydost i samarbete med Region Blekinge och med stöd från Kulturrådet.