Filmdagar i Leksand

skarmavbild_2019-04-18_kl._09.20.49.png

Visir Bio i Leksand. Foto: Våra Gårdar
Datum: 
24 maj till 26 maj
Plats: 
Biograf Visir i Leksand

I år gästas Våra Gårdars Filmdagar av kompositören, pianolegendaren och grammyvinnaren Anders Widmark. Anders är högaktuell med A Music Story, en filmatiserad musical för barn mellan 8 – 108 år som går upp på landets biografer i juli, med bl.a. Claes Malmberg, Helen Sjöholm, Jan Malmsjö i rollerna.

Musikens betydelse i filmen kommer också att understrykas av att Johan Testad deltar. Johan fick en guldbagge för bästa originalmusik till filmen Goliat 2018. Det går knappast att undgå musikens betydelse för filmen och dess förmåga att lyfta fram filmens dramaturgi och berättande. Det visste även stumfilmsmakarna i den tidiga filmhistorien. Därför har vi även bjudit in stumfilmspianisten Edward von Past som kommer ackompanjera en svensk filmsklassiker Ingeborg Holm från 1913. 

Det blir även ett besök av Olle Agebro, Fyrisbiografen i Uppsala, som har lett arbetet att metodiskt utveckla en framgångsrik publikstrategi där visningsmiljö och kundfokus prioriterats (läs vidare här).
Våra Gårdar kommer att presentera pionjärarbetet med BioNio – hur biografen kan engagera ungdomar och utveckla filmintresset. BioBibliotek – ett winwin-samarbete, samt hur bra film kan bli bättre på bio genom Bio Kontrast kommer också att lyftas fram. 

Anmäl dig här senast den 15 maj. Vid frågor, kontakta lars.gillegard@varagardar.se