Film i skolan-dagen under BUFF

blodssystrar.jpg

"Blodssystrar" är en dokumentär av Malin Andersson.
Datum: 
16 mars, 13:00-16:00
Plats: 
Online

Som vanligt hålls en Film i skolan-dag under Barn- och ungdomsfestivalen BUFF. Temat i år är innanförskap.

Film i Skåne presenterar tre regissörer som jobbar med film som verktyg för att skapa innanförskap. Möt Alma Dzafic Ferhatovic vars film ”Klassens Z” gör upp med den antiziganism hon upplevt i svenska skolan.

Sofia Berglund har gjort kortfilmen ”Här jobbar jag!”. På YouTube-kanalen ”Funktions Vardag” skildrar hon hur det är att leva med funktionsvariation.

Prisbelönta filmskaparen Malin Andersson är aktuell med ett projekt kring sin film ”Blodssystrar” där hon ger nyanlända tjejer i åldern 12-16, möjlighet att berätta sina egna historier.

Dessutom medverkar Julián Quevedo som berättar om Tehara Medias arbete med romsk film, deras filmpedagogiska verksamhet och vad de kan erbjuda skolor.

Fatima Khayari från Svenska Filminstitutet ger smakprov på deras filmpedagogiska material som underlättar skolans uppdrag att undervisa om de nationella minoriteterna.

Film i Skolan-dagen är ett årligen återkommande arrangemang som Film i Skåne gör tillsammans med Filminstitutet och FOMP. Håll utkik efter del 2 som kommer senare i vår på temat Sex & relationer.

Webbinariet är gratis men föranmälan krävs.

Anmäl dig här.