CIFF Talent

Datum: 
24 augusti, 12.45 -16.30
Plats: 
Karlskrona konsthall, Borgmästaregatan 17, 371 35 Karlskrona

Välkommen till en eftermiddag med fokus på unga talanger och talangutveckling. Fylld av information, inspiration och prisutdelning. Även film såklart!  

PROGRAM

12.45 Mingel

13.15 Kulturskolan och Filmregion Sydost berättar om sitt engagemang och arbete inom film och talangutveckling.

13.45 TellUs – prisutdelning och filmvisning

TellUs är en regional kortfilmfestival för Blekinge, Kronoberg och Kalmar län. Vi presenterar de vinnande unga filmskaparna i TellUs 2018 som också kvalificerar sig till den nationella tävling-en Novemberfestivalen i Trollhättan. Läs mer och rösta på dina favoritfilmer på Filmregion Sydost hemsida http://filmregionsydost.se/tellus

14.45 Paus

15.00 Inspirationsföreläsning: Istudios Visuals

Det heta Karlskronaföretaget är nu aktuella med de visuella effekterna i katastroffilmen Den blomstertid nu kommer som nyligen visas på biografer över hela landet Den blomstertid nu kommer. Hör dem berätta om vägen från dröm till framgång.

15.30 CIFF 48

I juni 2018 lanserade Filmplan och Carl International Film Festival 48-timmars ini-tiativet CIFF48. Tjugo filmskapare från nio länder, alla med olika erfarenheter och bak-grunder, anlände till Karlskrona för att i lag om fem brainstorma, skriva, filma och redigera en kortfilm under endast 48 timmar – en oförglömlig helg! Se två av filmerna och hör berättelserna från några av deltagarna.

16.00-16.30 Universal – How to license music

Musik är viktigt och kan höja värdet på din produktion. Även med små medel går det att få toppkvalité. Här reder Universal Production Music ut en del av det finstilta.