Zita blev Årets Barnbio 2015!

skarmavbild_2015-03-16_kl._11.28.53.png

Prisutdelning Årets Barnbio 2015

För tredje året delade Biografcentralen ut utmärkelsen Årets Barnbio under BUFF Filmfestival i Malmö.
Under fredagens festliga prisutdelning och middag i pampiga Malmö rådhus fick jag äran att på hysfat styltig engelska framföra juryns motivering:

"Zita Folkets Bio arbetar medvetet och mycket förtjänstfullt för att bidra till en större mångfald och jämlikhet både på vita duken och bland publiken. Genom projekt där innerstaden möter förorten visar Zita att barnfilm på bio är någonting demokratiskt och viktigt och som kräver hårt arbete och speciella insatser för att film ska hitta ut till sin publik. Med en stark övertygelse och en stor lust att göra skillnad visar Zita en inspirerande framåtrörelse i sitt nytänkande både för sin unga publik och för branschen i stort!"

Utmärkelsen består av ett diplom samt ett resestipendium på 15 000 kronor.

Juryn till Årets Barnbio 2015 har bestått av Lena Koppel Sveriges Filmregissörer, Ewa Cederstam Föreningen Sveriges Filmfotografer FSF, jag själv som representant för Regionala filmresurscentrums samarbetsråd RRC samt juryordförande Jens Lanestrand, Biografcentralen. Biopubliken har nominerat sin favoritbiograf och lämnat sina egna motiveringar på www.barnbio.se.

Övriga nominerade biografer var Tollereds Bio i Lerum och Tellus Bio & Café i Midsommarkransen. Samtliga biografer erhåller som en påminnelse av äran en plakett att pryda sin biograffoajé med.

 

 

 

 

Taggar: Arrangör