Zentropa spelar in kortfilm på Öland

allvaret.jpg

"Allvaret" spelas in på alvaret.

Zentropa Sweden är ett produktionsbolag som mestadels gör film för bio men också för TV. Bolaget har bland annat producerat långfilmen Efterskalv, TV-serien #Hashtag och långfilmen In i Dimman. Zentropa Sweden samarbetar mycket med sitt danska moderbolag Zentropa som bland annat producerar Lars Von Triers filmer.

Ronny Fritsche på Zentropa Sweden producerar filmen tillsammans med Engelbrekt Kratz, de är ytterst ansvariga för inspelningen och kontaktpersoner. 

Allvaret regisseras av Maria Eriksson-Hecht. Hon har gjort flera kortfilmer som på olika sätt fått god spridning. Hennes film Grooming har över 4 miljoner strömningar på youtube. Den senaste filmen Skolstartssorg har vunnit över 40 priser på festivaler över hela världen. Många av Marias filmer handlar om barn som har en svår relation med vuxenvärlden.

Vad handlar kortfilmen om?

Allvaret utspelar sig under en dag i den unga flickan Alice liv. Hon behöver sin pappa, idag behöver hon honom för dom ska på möte hos socialtjänsten. Dom måste övertalas om att han visst kan ta hand om henne. Han är kapabel till det, det ska Alice se till!

När och var?

Filmen kommer spelas in på olika adresser. På Öland, Segerstad, Skärlöv och Grönhögen. Inspelningen sker i augusti 2020.

Kortfilmen "Allvaret" har fått produktionsstöd av Filmregion Sydost.

Kontakt:

Ronny Fritsche
0708-39 48 28
ronny@filmbyen.dk

Engelbrekt Kratz
073-505 20 24
engelbrekt@avcp.se                   

Taggar: Filmare