Vi söker en verksamhetsledare

Verksamhetsledare till Filmregion Sydost

Filmregion Sydost arbetar för att utveckla och stärka filmen och den rörliga bilden i sydostregionen, som konstart och uttrycksform, som pedagogiskt verktyg och som tillväxtfaktor. Vi söker dig som vill leda denna utveckling tillsammans med oss.

Beskrivning av tjänsten:

Som verksamhetsledare arbetar du för att filmen och rörlig bild står högt upp på agendan i våra tre regioner. Du ska leda, inspirera och motivera dina medarbetare och skapa förutsättningar för utveckling av film i sydostregionen.

En viktig del i arbetet är att samverka med huvudmännen, andra regionala kulturverksamheter, utbildningsanordnare på filmområdet samt andra relevanta filmaktörer regionalt, nationellt och internationellt.

Du ansvarar för strategiska utvecklingsfrågor i en kreativ miljö som präglas av självständiga, initiativrika medarbetare och ett stort engagemang för det filmkulturella området.

Du har budget- och personalansvar och rapporterar löpande till styrelsen och huvudmännen. De tre regionernas kulturnämnder genom samverkansorganet Sydostkultur formulerar det övergripande uppdraget

Vi söker:

Vi söker en erfaren och trygg ledare som vill leda och driva verksamheten in i framtiden. Du är strukturerad, kommunikativ och samarbetsinriktad. Du har ett tydligt samhällsengagemang med kunskap om mediers roll i samhället. Du har uppbyggda regionala och/eller nationella nätverk inom film- och/eller kulturområdet.

Vi ser gärna att du har förståelse och intresse för bredden i verksamheten från filmpedagogik till filmproduktion och att du kan sätta in filmen i ett större sammanhang.

Du har chefs-/ledarerfarenhet och chefs- eller ledarskapsutbildning. Relevant eftergymnasial utbildning är meriterande.

Erfarenhet från arbete i politiskt styrd organisation är meriterande. Arbetet kräver resor med bil, varför körkort är ett krav. Placeringsort är Växjö med möjlighet till arbete delvis i Kalmar och Karlshamn.

Vår verksamhet:

Filmregion Sydost är ett av nitton regionala filmresurscentrum i Sverige och finansieras samt verkar på uppdrag av Region Blekinge, Region Kronoberg och Region Kalmar län. Filmregion Sydosts verksamhet ingår i kultursamverkansmodellen genom de tre huvudmännen och får statligt stöd från Kulturrådet.

Filmregion Sydost ska stärka filmen och den rörliga bildens ställning och utveckling i sydostregionen. Verksamheten är uppdelad i de tre verksamhetsområdena Barn och unga, Film och publik samt Talang och produktion.

Filmregion Sydost har även ett tilläggsuppdrag att arbeta med filmkommissionsverksamhet inom ramen för Southern Sweden Film Commission. Utöver basverksamheten så bedriver även organisationen externt finansierade projekt.

Verksamheten har idag 6 anställda som utgår från tre kontor (Kalmar, Karlshamn och Växjö), med huvudkontor i Växjö. Organisationsform är en ideell förening. 

Läs mer om verksamheten på denna webbplats.

Om tjänsten:

Anställningsform: Tillsvidare på 100%. Filmregion Sydost tillämpar provanställning på sex månader.

Arbetsplats: Växjö, Vilhelm Mobergs gata 2

Tillträde: Enligt överenskommelse

Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning

Sista ansökningsdatum: 2021-11-07

Skicka din ansökan, personligt brev och CV till ansokan@filmregionsydost.se

Kontakt:

Rickard Karlsson, Ordförande styrelsen, tel: 0733-35 77 84

Robert Volmer, tf. verksamhetsledare, tel: 0709-94 67 59

Lotta Nyblom, personalrepresentant, tel: 0733-477 911