Vi livesänder årets TellUs-final

Tid: lördag 18 september kl. 14

Plats: Filmregion Sydosts Facebook

Final för vår TellUs filmtävling, som också är regional uttagning till Novemberfestivalen! Vilka vinner sin klass och kammar hem 5000 kr i filmstöd, vilka får en åtråvärd biljett till Trollhättan?

Vi utser vinnarna i tre klasser, visar de vinnande bidragen och snackar med skaparna. Allt direktsänt online! Årets programledare är Josef Kullengård och Smilla Mostberg.

Filmfika med My Sandström kl. 14

My Sandström lämnade Lyckeby i Blekinge som ung för att bli skådespelare. Istället hamnade hon bakom kameran. 2008 gjorde hon sin första kortfilm. 2010 vann hon prestigfyllda Startsladden på Göteborgs filmfestival. En av Mys mest uppmärksammade filmer är "Nudisten" som har visats på SVT liksom nya "Min älskade trucker" (båda finns på SVT Play). Men Mys filmkarriär har absolut inte varit spikrak, och hon kommer att berätta om sånt som gått bra och annat som inte fungerat på hennes filmresa. Så klart finns det möjlighet att ställa en massa frågor!

Årets jury

My Sandström är regissör, manusförfattare och producent från Lyckeby. Hon är utbildad i filmregi och produktion på Akademien Valand. Hennes senaste film "Min älskade trucker" ingick i SVT-serien "Kneg".

Sanjin Pejkovic är filmkonsulent på Västra Götalandsregionen. Han jobbar även som filmkritiker och skribent och är filosofie doktor i filmvetenskap.

Hålltider för sändningen

Kl. 14.00 Filmfika med My Sandström

Kl. 15.00 Prisutdelningen börjar, klass 16-19 år

Kl. 15.40 Klass 20-26 år

Kl. 16.40 Klass 27 år och över

Tiderna är ungefärliga!

I samarbete med Musik i Blekinge och Medialandskapet.