Två projekt utvalda till Talent Up Shorts

Av 15 insända filmidéer har vi nu valt ut två projekt till vår satsning Talent Up Shorts. Projekten är hittills i sin linda och ett antal filmarbetare kommer att behövas i de två teamen. Den 7 februari kl. 18 håller vi ett digitalt möte där vi presenterar projekten och upphovspersonerna.

Dessutom medverkar våra meriterade producentmentorer från Skåne, Annegret Kunath och Basel Mawlawi. Träffen är öppen för alla, ingen anmälan krävs!

Länk till Zoom-mötet:

https://us06web.zoom.us/j/86554711392

Mötes-ID: 865 5471 1392

Ingen föranmälan krävs, varmt välkommen!

De två utvalda projekten:

Tidvatten (arbetstitel)
Regi: Alma Johansson
Genre: drama

Matilda och Jacob har nyss flyttat till Öland. De har varit ihop i flera år men glider sakta isär.  Matilda känner sig avskuren från omvärlden och stressad av att livet bara rinner iväg. Samtidigt börjar saker händer i deras omgivning - mobiltäckningen försvinner, havet höjer sig, och är inte månen mycket större än den brukar vara? Ett existentiellt drama med övernaturliga inslag, framför klimatkrisens hotfulla fond.

Saga (arbetstitel)
Regi: Nike Krantz
Genre: mörk komedi

Saga är i dejtingsvängen, men så fort hon träffar en kille känner hon ett tvångsmässigt behov att fråga ut honom om hans ex. Självkänskan är i botten, och ful svartsjuka uppstår istället för efterlängtad romantik. Men det måste väl gå att hitta en partner utan störande bagage? Saga har en idé... . En mörk komedi om att finna kärleken i jämförelsens tid.

Taggar: Filmare