Skolbiostöd för sydost utdelat

apstjarnan.jpeg

Stillbild från tecknade filmen Apstjärnan. En flicka rider på en gorillas axlar. I bakgrunden står barn och vuxna och ett gult hus.
"Apstjärnan" av Linda Hambäck är en av filmerna som kommer att visas som skolbio i sydost våren 2022.

För att stötta kommuner i sydost att testa på eller återstarta sin skolbioverksamhet utlyste Filmregion Sydost nyligen ett tillfälligt skolbiostöd. Stödet kommer att användas till skolbiovisningar under våren 2022.

Med stödutlysningen presenterade Filmregion Sydost också förslag på aktuella skolbiotitlar och inspiration, tips och material för det filmpedagogiska arbetet. 

Intresset för skolbiostödet var stort och Filmregion Sydost har nu fördelat stöd till 11 skolbioprojekt i 10 kommuner. De ska ge eleverna kvalitativa filmupplevelser på den lokala biografen och möjlighet att pedagogiskt utforska och diskutera angelägna frågeställningar.

Projektidéerna handlar bl.a. om att bredda skolbioverksamhet för fler årskurser, att erbjuda visningar för gymnasieelever och att testa på skolbiokoncept för att på sikt kunna starta upp en ordinarie verksamhet.

Några filmer som man planerar att visa under våren är "Tigrar", "Apstjärnan", "Slalom", "Utvandrarna" och "Jag är Zlatan".

Nedan kan du se vilka kommuner/skolor som beviljades stöd.

Borgholms kommun
8 000 kr

Kalmar kommun
8 000 kr

Lammhults skola, Växjö kommun
8 000 kr

Lessebo kommun
6 000 kr

Ljungby kommun
8 000 kr

Mönsterås kommun
8 000 kr

Nybro kommun
8 000 kr

Pär Lagerkvistskolan, Växjö kommun
4 000 kr

Tingsryds kommun
6 000 kr

Älmhults kommun
8 000 kr

Ölands friskola, Mörbylånga kommun 
4 000 kr

 

Taggar: Pedagog