Ouaga Girls

Theresa Traore Dahlbergs långfilmsdebut Ouaga Girls är klar och kommer visas på Göteborgs Internationella Filmfestival. Filmen tävlar i Dragon Awards - Best Nordic Documentary. Reaktor är en av finansiärerna som gick in med stöd tidigt i projektet. Filmen ska visas på Stockholms feministiska festival samt vara med i tävlan på Tempofestivalen. Den kommer även visas på Fespaco i Ouagadougou i februari. Fler festivaldatum spikas inom kort.

Theresa Traore Dahlberg, född 1983, är uppvuxen på Öland och i Burkina Faso. Hon har studerat på The New School i New York och Stockholms dramatiska högskola. 

Om filmen: 

En grupp unga tjejer skruvar och hamrar på en bilmekanikerskola i Ouagadugu i en poetisk berättelse om livsval, systerskap och strävan efter att finna sin egen väg. 

I ett land med en ungdomsarbetslöshet på 52 procent är jobben en het fråga. De unga tjejerna på en bilmekanikerskola i Burkina Fasos huvudstad Ouagadougo befinner sig precis i det sköra skedet i livet när deras drömmar, önskningar och mod blandas ihop med åsikter, rädslor och samhällets förväntningar på vad en kvinna ska vara. Med geniala berättartekniska lösningar gestaltar Theresa Traore Dahlberg deras sista skolår, och lyckas samtidigt ge en bild av landets våldsamma historia och samtid. En spännande långfilmsdebut och coming of age-film med mycket värme, skratt, smärta och djup.

Produktionsbolag: Momento Film

Filmen är en samproduktion mellan Sverige, Frankrike, Burkina Faso och Qatar. 

 

Stort lycka till på alla festivaler Theresa och teamet önskar alla vi på Reaktor!