Nya stöd utdelade

ulla_hamzeh.jpg

Ulla och Hamzeh porträtteras i en dokumentär av Per Anders Rudelius.

I en extrainsatt stödomgång har vi delat ut både produktionsstöd och utvecklingsstöd enligt följande:

Produktionsstöd

PR 01079 Skärgårdsliv
Dokumentär, 75 min
Sökande: Matz Eklund, Vimmerby
Beslut: 15.000 kr

I Västerviks skärgård pågår ett vardagsliv som är i stort sett obemärkt och förmodligen på väg att försvinna. Men människorna här bär på ett eget språk och på många berättelser om hur det var förr och hur det är nu. Med denna film ska de få ansikten och röster, innan allt är för sent.

PR 01077 Ulla & Hamzeh
Dokumentär, 72 min
Sökande: Per Anders Rudelius, Karlshamn
Beslut: 20.000 kr

Berättelsen om Ulla & Hamzeh är en osannolik historia som sätter våra invanda föreställningar om kärlek på prov. Den utspelar sig i Karlskrona skärgård och har alla ingredienser i ett modernt drama - kärlek och glädje, svek och moral, pengar och drömmar. En berättelse som bara genom sina premisser gör oss mycket nyfikna på det annorlunda paret Ulla och Hamzeh.

Utvecklingsstöd

Simon Norlin (Karlskrona) beviljas ett utvecklingsstöd på 30.000 kr för att utveckla en dokumentärfilm om barn med funktionsvariation. 

Melina Ekh (Nättraby) beviljas ett utvecklingsstöd på 30.000 kr för att utveckla ett längre filmformat utifrån kortfilmen Punkjävlar, med fokus på en uppväxtskildring.

Sandra Penzo (Karlskrona) beviljas ett utvecklingsstöd på 20.000 kr för att utveckla manus och skådespeleri för ett kortfilmsprojekt.

Mattias Olsson (Karlskrona) beviljas ett utvecklingsstöd på 30.000 kr för att utveckla kortfilmen ”Iris” till ett långfilmsformat med inspelning i Blekinge.

Evelina Saulo (Växjö) beviljas ett utvecklingsstöd på 20.000 kr för att skriva manus till en modern romantisk komedi med hbtq-inslag.

 

 

 

Taggar: Filmare