Nya produktionsstöd utdelade

katja_ferm_foto_joakim_thornhz.jpg

Katja Ferm i provinspelning för "Djur/Människa". Foto: Joakim Thörn.

Nu har vi delat ut produktionsstöd i årets andra omgång. Sammanlagt fick vi in nio ansökningar om totalt 250000 kr. Följande filmprojekt beviljades stöd vid beslutsgruppens sammanträde den 12 maj:

PR 01069 Gudsbarnet 
Fiktion, 16 min
Sökande: Hanna Rosén, Osby/Älmhult
Beslut: 25.000 kr

"Vi faller pladask för ett ungt och klokt manus som bottnar i den personliga blicken på barnens maktspel. Ansökan är mycket välarbetad och hela projektet känns genomtänkt och självklart. En spännande film som vi verkligen ser fram emot!"

PR 01065 Tango på trampolin 
Fiktion, 7 min
Sökande: Maria Ståhl, Växjö
Beslut: 30.000 kr

"Ibland kan ett möte få oss att bli någon annan för en stund. ”Tango på trampolin” handlar om ett sådant möte, lågmält men intensivt berättat. Vi tycker om att filmen är tydligt avgränsad i tid och rum, och ändå full av rörelse. Ett extra plus för att sökanden har samlat många kunniga kvinnor från regionen i sitt team."

PR 01070 Förebild 
Sökande: Ronak Naderi, Vickleby
Beslut: 20.000 kr

"Vi är helt eniga med filmarna: detta fantastiska tidsvittne måste bli hört, sett och porträtterat! Ednas livsberättelse och ansikte är det svårt att slita sig ifrån. Och vilket symboliskt sammanträffande att filmkollektivet har gått Ölands folkhögskola, precis som hundraåriga Edna för länge, länge sedan."  

PR 01072 Djur/Människa
Fiktion, 15 min
Sökande: Joakim Thörn, Alby
Beslut: 15.000 kr

"En modern fabel, omsorgsfullt planterad i det öländska landskapet. ”Djur/Människa” vänder på våra begrepp om vem som kan känna och vem som får leva. En experimentell och filosofisk film som också andas lekfullhet och humor, och som vi tror kan både överraska och beröra."