MIK-dagen i Göteborg

Under MIK-dagen i Göteborg den 1 februari undersöker vi vad vi kan lära oss av dem som växer upp just nu. Hur skiljer sig medieverkligheten beroende på vilken generation man tillhör? Och framför allt – vilka är fördelarna med att vara ung i dag?

– Genom nya medier kan unga människor berätta vad de tycker och tänker, de startar bloggar, deltar i chattar och påverkar genom grupper. De får nya kompisar i virtuella rum, som de till exempel anonymt kan fråga om jobbiga saker som gnager dem. De som startar egna forum kan själva bygga en publik som många gånger är större än den i traditionella medier, säger Pia-Mari Wehrling, projektledare för MIK-dagen.

Som vanligt innehåller konferensen en mix av intressanta gäster, lättare inslag, och angelägna samtal. Klara gäster är representanter från Mobile Stories, som ger unga människor verktyg för att jobba journalistiskt. Jesper Strömbäck är professor i journalistik och politisk kommunikation vid Göteborgs Universitet. Han kommer att prata om unga och medier. 

Kostnad: 1 000 kr
Du kan söka Filmregion Sydosts resestöd för att åka till MIK-dagen.

Passa också på att besöka Göteborgs Film Festival som pågår mellan den 27 januari och 6 februari.

Läs mer om programmet och hur du anmäler dig.

 

 

Taggar: Pedagog