Lokalproducerad film på Filmriket Play

skadarna.png

"Skådarna" är en film om att följa sin passion, och att våga vara udda.

Filmriket är en gratis filmpedagogisk resurs som riktar sig till lärare och elever i grundskolan. Här kan ni gå en filmskola, lära er att skapa rörlig bild och ta del av filmövningar anpassade till olika ämnen. På Filmriket Play kan ni streama filmer som är kopplade till De globala målen inom Agenda 2030 och nationella minoritetsspråk. Filmerna är försedda med handledningar och arbetsmaterial och är fria att visa i skolan. 

Under rubriken Lokalproducerat finns nu ett urval av lokalt producerade filmer från olika delar av landet. Filmerna är kopplade till olika teman och passar utmärkt att ta in i klassrumsundervisning. Filmregion Sydost har bidragit med två filmer i uppstarten av Lokalproducerat och ambitionen är att fler filmer ska bli tillgängliga framöver.

"Skådarna" av Kim Sundbeck och Paolo Iskra är delvis inspelad på Öland och handlar om att följa sin passion och om att våga vara udda.

"Skelögdjävel" av Agnes Brede är en personlig berättelse från Agnes' uppväxt på Sturkö i Blekinge och handlar om utanförskap och att inte passa in i kroppsnormen. 

Filmerna kommer att bli tillgängliga från slutet av september.

Se mer på www.Filmriket.com

 

Taggar: Pedagog