Josef Kullengård är vår nya projektutvecklare

josef_kullengard_liggande_hz.jpg

Josef Kullengård. Foto: Helena Pataki

Det är med stor glädje och stolthet som vi kan meddela att Josef Kullengård kommer att förstärka vår organisation med start den 22 februari! Josef kommer till oss direkt från Göteborg Film Festival där han haft rollen som branschproducent för Nordic Film Market. Han har även ingått i redaktionen för Nostradamus-projektet, en årlig rapport om framtiden för film och tv-branschen. Detta uppdrag kommer han att fortsätta med.

Josef Kullengård är uppvuxen i Rörvik strax norr om Lammhult och har en kandidatexamen i kulturledarskap och filmvetenskap vid Linneuniversitetet i Växjö. Han har tidigare jobbat som festivalproducent på Malmö Arab Film Festival (MAFF), västvärldens största arabiska filmfestival. Där var han en del av arbetet med det nationella projektet Arabisk film på turné, finansieringsplattformen MAFF Market Forum (numera MAFF Industry Days) samt distributionsbolaget Arab Cinema in Sweden AB.

Josef Kullengård är även medgrundare till Carl International Film Festival i Karlskrona där han haft rollen som programchef.

På Filmregion Sydost kommer Josef att ansvara för projektutveckling och projektledning, både regionalt, nationellt och internationellt.

Vi ser otroligt mycket fram emot att få jobba med Josef och att få ta del av hans mångfacetterade erfarenheter inom filmkulturen!