Jacquelines film på SVT2 24/8

Trailer Cizzi

Genre: 
Dokumentär
Regissör: 
Jacqueline Hellman

Jacqueline Hellman från Kalmar har gjort en otroligt stark dokumentär om sin vän Cizzi. Vi på Reaktor har stöttat filmproduktionen "Cizzi - Från Andra Sidan Längtan" sedan 2012, nu finns hela filmen att se på SVT play! Den går även på SVT2 den 24/8 kl 22.15. Vi har bland annat gett produktionsstöd och dramaturgistöd till filmen. (Här ovan kan ni se trailern till filmen). 

När Cizzi och Jacqueline bestämmer sig för att göra en film om sin vänskap har Cizzi redan tvångsvårdats inom psykiatrin i sju år. Filmen om vänskap blir även ett porträtt av en skör och utsatt människas kamp för att komma tillbaka till ett normalt liv och om två skilda världar innanför och utanför psykiatrins murar. Och om det som inte får hända, när allt slutar i en tragedi.

Den här filmen kan väcka starka känslor. Om du själv mår dåligt och behöver någon att tala med finns flera sätt att få kontakt, t ex Nationella Hjälplinjen (telefon 020-22 00 60), Bris - Barnens rätt i samhället (telefon 116 111) och Mind Självmordslinjen (chatt och telefon dygnet runt, telefon 90101).