Gymnasieelever i Kalmar blev filmkunniga

Nu har den första gymnasieklassen genomfört vårt nya digitala filmprojekt "Dröm vidare - mitt liv om 20 år" och det blev en fullträff! Klass SA20E3 på Stagneliusskolan i Kalmar arbetade under våren tillsammans med våra filmpedagoger Michelangelo Miskulin och Anette Färdig.

Vill du och din klass vara med i "Dröm vidare" till hösten? Läs allt om projektet och anmäl ditt intresse här!

"Ett drömprojekt"

Först fick eleverna en introduktion i filmkunnighet. Sedan tittade de på filmen "Dröm vidare" och deltog i ett filmsamtal. Därefter fördjupade eleverna sig i manus och regi. Utifrån det skapade de sedan egna idéer och manus för inspelning. Sex filmer blev det och klassens lärare Maria Olsén är lyrisk över initiativet som tog filmen in i klassrummet. 

- Filmprojektet har gett mina elever i årskurs 1 filmkunnighet. De har fått med sig kunskaper om filmhistoria och upphovsrätt. De har tittat på, analyserat och samtalat om film. De har också skapat egna filmer - från idé till färdig kortfilm. 

"It was an amazing experience of cooperation and creative work !!!"

Inte minst den praktiska filmövningen gick hem bland eleverna, som tog stort eget ansvar både för filmning och redigering. 

- Det bästa med filmprojektet var samarbetet med de andra i gruppen och att få prova på någonting nytt och spännande. Det var väldigt roligt! (från elevernas utvärdering) 

Filmkonsulent Malin Gustavsson är imponerad över elevernas arbete och hoppas att fler klasser väljer projektet i höst. 

- "Dröm vidare" riktar sig till alla gymnasieklasser i Kalmar län och är kostnadsfritt tack vare ett digitalt omställningsstöd från Region Kalmar län. Projektet fortsätter i höst, just nu finns två platser kvar.  

All info finns här.

Projektet hölls digitalt. I telefonen syns filmpedagogen Michelangelo Miskulin. 

Eleverna gjorde egna bildmanus, så kallade storyboards. 

Dags för inspelning! Den här filmen fick titeln "Basketdrömmen". 

Eleverna spelade in och klippte sina filmer med surfplattor som Filmregion Sydost lånar ut. 

Taggar: Filmare, Pedagog