Guldbaggevinnaren Peter Grönlund till Film i skolan-dagen 4/9

peter_gronlund_foto_jonas_ekstromer.jpg

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Guldbaggebelönade regissören Peter Grönlund ersätter Stina Oscarson på Film i skolan-dagen den 4 september i Karlshamn. Han kommer med sin nya film "Goliat" för ett regissörssamtal med exklusiv förhandsvisning.

Se programmet för hela dagen här.

Peter Grönlund tog Filmsverige med storm och vann hela fem guldbaggar när han 2015 gjorde det mörka dramat "Tjuvheder" som utspelar sig bland samhällets utstötta. Med "Goliat" återvänder han till en miljö präglad av våld och kriminalitet. Filmen handlar om 17-årige Kimmie vars pappa snart ska inställa sig för att avtjäna ett fängelsestraff. Med Roland borta måste Kimmie axla rollen som familjeförsörjare och ta över sin pappas kriminella affärer. En uppgift han vare sig är redo för eller vill anta.

För filmens autenticitet var det viktigt för Peter Grönlund att spela in på den östgötska landsbygden, med "riktiga människor". Samtliga roller i filmen spelas av amatörer. För att hitta 17-årige Kimmie castades 900 ungdomar som man letade upp på mackar, fritidsgårdar, i snabbmatskedjor och småortscentrum. Se ett klipp från inspelningen här nedan!

Film i skolan-dagen vänder sig till pedagoger inom skola, bibliotek och fritidsverksamhet och är kostnadsfri.

 

Taggar: Pedagog