Gör din egen film på temat "RÖST"!

Vi på Filmregion Sydost vill gärna ha in filmer på temat "delaktighet, representation och demokrati" - eller kort och gott "RÖST"! Är du själv ung filmare, eller är du pedagog som kan uppmuntra dina elever att använda filmens språk för att höja sina röster? Gör det! Vi vill se era filmer! Maila en länk till filmen till oss. Vi vill ha regionala berättelser på detta tema för att kunna visa på årets Film i Skolan-dag i Karlshamn den 4:e september. Ni kan också anmäla er film till vår regionala TellUs filmfestival. Filmen får vara högst fyra minuter lång och kan vara i vilken genre som helst. 

Inför årets riksdagsval har SVT, Svenska Filminstitutet och Folkets Bio gjort en gemensam nationell satsning som de kallar för "RÖST" De vill att både etablerade regissörer och nya filmskapare ska göra kortfilm och inspirera till politiskt engagemang. För att hitta nya röster i berättelsen om Sverige och för att få en bredd i perspektiv och bakgrund både framför och bakom kameran. 

De nationella RÖST-filmerna kommer att visas under Film i Skolan-dagen i Karlshamn och även turnera runt Sverige och visas på biografer etc. NU har du chansen som ung filmare här i vår region att vara med i samma anda! Vill du ge dig ut och filma och behöver låna filmteknik, eller söka snabba cash-stöd för din produktion så hör gärna av dig till oss. Lycka till, vi ser fram emot era bidrag! 

Anmäl filmen till TellUs filmfestival här!

Vill du få möjlighet att få filmen visad under Film i Skolan-dagen i Karlshamn? 
Maila länk till filmen till rik(a)filmregionsydost.se och skriv några rader om dig/er som gjort den!  

 

Taggar: Filmare, Pedagog