Gamleby filmfestival

Helgen 17-19 april startar Gamleby Filmfestival upp!

Så här presenterar projektledare Hans Ålund festivalen:
"Giganter inom film tillsammans med unga filmare på G och lokala filmare från Småland som bl.a. Peter Gerdehag och Amanda Adolfsson. Vilket startfält! Och alla kommer de till Gamleby Filmfestival 17 – 19 april!

Många inom tv och film känner nog till Gamleby genom yrkeshögskoleutbildningen inom tv, GTV, där 500 personer passerat genom åren. Här finns ju också den kända Gamleby fotoskola.

Nu startar Gamleby Biografförening och Ankarsrums Hembygdsförening också historiens första filmfestival i Gamleby på Tjust Bio och Åby Herrgård. Men inte den sista. Det kommer att bli ett årligt arrangemang i detta lilla samhälle med sina knappa 3000 innevånare, idylliskt beläget vid en djup östersjövik – Gamlebyviken – i nordöstra Småland.

Gamleby Filmfestival invigs den 17 april av Björn Ulvaeus som ju också han har stark anknytning till trakten. Här väntar tre dagar fyllda med filmer i alla genrer och möten mellan filmare och publik. Med den lustfyllda uppmaningen att ”Film ska ses i Gamleby” och att ”vi ska ha roligt!”

Läs mer om filmer, föreläsningar och biljettköp på hemsidan.