Full fart i våra filmklubbar

FILMSKOLA - Inspelning

Ni har väl inte missat Filmrikets grymma filmskola? Mycket användbart för alla typer av filmprojekt! In och kolla på fler delar på deras youtubekanal vettja! Sök på "i filmriket".

Våra filmklubbar har varit väldigt aktiva den sista tiden. Jättekul tycker vi! I Gislaved har de tittat på filmen Be Kind Rewind, en film som de tyckte mycket om. Efter att det pratat om filmen bestämde sig klubben för att sweda en egen scen, och då en scen ur filmen Frost. Kolla hur det blev här! https://www.youtube.com/watch?v=C5THLSblYwU

Filmklubben i Jönköping som håller till i Katolska Kyrkan har tittat på filmerna Livet Enligt Nino och nu senast Moonrise Kingdom. Efter visningarna samtalade de om filmerna och använde våra filmfrågor samt vår filmkortlek för att gå igång ett samtal i gruppen. Håll utkik på vår Youtube-kanal för deras filmrecension av Moonrise Kingdom.

I Ljungbyholm kollade de i veckan på filmen "Beasts Of The Southern Wild". Ska bli spännande att höra vad klubben tyckte om filmen.

Filmklubben i Hultsfred är i full färd att spela in egen kortfilm inspirerade på filmen "Boktjuven" som de såg nu senast. Vi gissar att de kommer använda en hel del greenscreen i filmen, som finns på deras fritidsgård. Martin från Studieförbundet Bilda var där för några veckor sedan och hade en workshop med klubben i hur man använder just Greenscreen när man ska göra film. 

  

/Martin Klevegård