Finalisterna klara till Årets Barnbio

gamleby_arets_barnbio.jpg

Alltid extra glatt på Tjust Bio i Gamleby.

Uppdatering: Det blev Hagabion (Folkets Bio) i Göteborg som vann priset som Årets Barnbio och står värd för Barnbiokonferensen 2020!

Publiken har sagt sitt, nu är de tre finalisterna till Årets Barnbio 2019 utsedda! Tre biografer som är extra bra på att visa riktigt bra barnfilm och få de yngre besökarna att känna sig välkomna. 

TJUST BIO, GAMLEBY

Biografen drivs helt ideellt och visar barnfilm som varmt uppskattas av publiken - att döma av de fina motiveringar som kommit in. Tjust Bio's barnfilmssektion firar hela 30 år i höst och kommer då fira sin publik extra mycket! Gamleby ligger i Västerviks kommun. Läs mer om Tjust Bio här!

HAGABION, GÖTEBORG

Hagabion har visat film i sina tre salonger i Viktoriahuset på Linnégatan sedan 1983 och visar kvalitetsfilm för barn både i veckorna och på helgerna. Deras Småfolkets Bio under dagtid lockar både förskolor och daglediga föräldrar och barn att se filmpärlor som inte går att se någon annanstans. Läs mer om Hagabion här!

BIO ROXY, ÖREBRO

Den kommunala biografen Roxy i Örebro totalrenoverades 2018 och har i år fått flera nomineringar från publiken som lovordar deras höga kvalitet och lovbio för 20 kronor i samarbete med Socialförvaltningen och Föräldracentraler! Bio Roxy är också ett föredöme inom svensk skolbioverksamhet! Läs mer om Bio Roxy här!

Vinnaren presenteras torsdag 28 mars på BUFF i Malmö och erhåller en check på 15 000 kr. Priset delas ut i samarbete med BUFF Filmfestival, Föreningen Sveriges Filmfotografer, Föreningen Filmregionerna och Sveriges Förenade Filmstudios.