Filmworkshop i Ljungby med Tanja & Vera

"Fake it ´til you make it med Tanja & Vera - Hur du  kan ta dig in i filmbranschen" heter workshopen som framgångsrika duon Tanja & Vera håller på Lokal 16 i Ljungby lördagen den 23 sept. De berättar om sin väg in i filmbranschen och håller sedan en workshop om hur man hittar uppslag till bra filmer närmast sig själv. 

Anmäl dig snarast, antalet platser är begränsat!

Tanja & Vera productions har bl.a. uppärksammats för sin kortfilmsserie; också kallad gravidserien. Det är en dramakomedi i åtta delar om Tanja och Vera som slåss om vem som är bäst förberedd inför sin föräldraroll. Första säsongen ligger uppe på Expressens hemsida och har över 500 000 visningar. Nu pågår arbetet med säsong två. Tanja och Vera har också fått ett långfilmsstipendium för att skriva en film om hur vi påverkas i grupp och om vårt letande efter tillhörighet. I detta projekt samarbetar de med SVT. Som en del i researcharbetet följer de bl.a. Troja-Ljungbys hejarklack.

Nu gästar Tanja & Vera, som egentligen heter Frida Thelin och Johanna Hedberg, Teater 16 i Ljungby där de berättar om sin väg in i filmbranschen. Efter en kort fika fortsätter träffen med en enkel workshop i ämnet: hur kan du leta stoff till dina filmprojekt närmast dig själv? Finns det bästa uppslaget i något du möter varje dag eller något som du upplevt den senaste veckan, dagen, timman? Välkomna på en spännande föreläsning/workshop.  

Plats: Lokal 16 Ljungby (Helsingborgsvägen 9, 34135 Ljungby)

Tid: lördag 23 sept kl 14-16

Inträde: fritt mot anmälan

Ett arrangemang i samarbete mellan: Ljungby kommun, Arvsfonden, Reaktor Sydost och Teater 16

Taggar: Filmare