Filmläger för tjejer i Halland

Vill du göra film i sommar? Är du tjej mellan 14 och 22 år? Då är du hjärtligt välkommen till en veckas filmskapande!

Tillsammans med andra tjejer lär du dig utveckla en filmidé, spela in och redigera film. Erfarna filmare och filmpedagoger går igenom filmhantverkets grunder: regi, skådespeleri, manus, foto, ljus, ljud och redigering.

Inga förkunskaper krävs! Du lär dig på plats!

Vi jobbar med professionell filmutrustning och redigering i fantastiska filmlokaler på Katrinebergs folkhögskola i Vessigebro, utanför Falkenberg.

  • Start måndagen 27 juni kl 10.30
  • Avslutning söndagen 3 juli kl 15.00 

Under hela kursen övernattar deltagarna på Katrinebergs folkhögskola.

För att minska risken för smittspridning av covid-19 följer vi de direktiv och anpassningar som rekommenderas av myndigheterna. Du får mer information efter anmälan.

Kursavgift

Avgiften inkluderar boende och mat. Bor du i region Kronoberg, Blekinge eller Kalmar län är priset 2200 kr. 

Betalning sker via faktura efter avslutad kurs.

Du som är upp till 18 år kan söka ekonomiskt stöd för deltagande hos Majblomman, läs mer här.

Du kan också söka extrastöd hos Filmregion Sydost om du har svårt med kursavgiften eller resekostnaden. Maila eller sms:a niklas@filmregionsydost.se, tel. 0733-47 79 14.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 1 maj, men vänta inte med att anmäla dig då kursen är väldigt populär. Det finns 16 platser och platserna fördelas mellan de sydsvenska regionerna. Det är först till kvarn som gäller! Du får besked om du är antagen senast 9 maj. 

Får du förhinder efter ansökan vänligen kontakta oss omgående så att din kö-plats kan gå till annan sökande. Om du tackar ja till en plats efter 9 maj, är anmälan bindande. 

Ansök till filmkursen här

Filmkursen arrangeras i samarbete mellan Filmregion Sydost, Region Halland, Film i Skåne och Region Jönköping län som en del av Regionsamverkan Sydsveriges (RSS) arbete inom det filmkulturella området. Filmkursen medfinansieras av Statens Kulturråd.

Taggar: Filmare, Pedagog