Filmfika med SVT, 7 sept, Kalmar

fagelvagen_promo1.jpg

Exklusiv förhandsvisning!

OBS! Anmälan till evenemanget är nu stängd. 

Hur säljer man in sin filmidé för att få samproducera med SVT? Det handlar vår nästa filmfika om. Filmbolaget Transistor i Kalmar har lyckats pitcha in dokumentären "Fågelvägen" till SVT och kommer att berätta om sina erfarenheter, från idé till färdig produktion. Vi gästas av Göran Danasten från SVT Drama och Johan Erhag från SVT:s naturredaktion som avslöjar hur det går till när de samarbetar med externa filmare. Vi avslutar kvällen med en exklusiv förhandsvisning av "Fågelvägen" om två unga volontärer på Ottenby fågelstation på Sagabiogafen.

Evenemanget är kostnadsfritt för dig som är filmare i vårt verksamhetsområde. Begränsat antal platser, anmäl dig senast 5 september här.

Vi träffas kl. 17 för filmfika på restaurang Porten (Vallen) bakom Kalmar teater.

Kl. 18.20 går vi gemensamt bort till Sagabiogafen för filmvisning. Filmen börjar 18.30.

 

Om "Fågelvägen" (60 min):
Vid Ölands sydligaste spets ligger Ottenby fågelstation. Ottenby är det första och sista land flyttfåglar ser då de flyger över Östersjön. Här bor och arbetar volontärer med ringmärkning av fåglar i tio månader varje år. Micha och Mikaela är två unga människor vars största intresse är fåglarna. Vad krävs för att kunna hänge sig åt sin passion och vilka uppoffringar behöver de göra på vägen?  

Taggar: Filmare