Filmfika 16 dec - Möt skaparna

filmfika_skaparna_webb.jpg

Fotografer: Bertil Hertzberg, Adam Humlesol, Patricia Reyes, Daniel Chapman

Välkommen på en virtuell filmfika med fem kreativa gäster som alla är aktuella med filmprojekt! 

Tid: onsdag 16 december kl. 18
Plats: online

Samtalet hålls på Zoom, anmäl dig här för att få länken!

Theresa Traore Dahlberg från Ölands Skogsby är en mångfaldigt belönad konstnär och dokumentärfilmare ("Taxi Sister", "Ouaga Girls", "The Ambassadors Wife"). Hon jobbar också som redaktör på K-Special. Theresa skapar just nu en separatutställning på Kalmar konstmuseum som öppnar i december. Till utställningen har hon filmat dokumentärt material på den nedlagda cementfabriken i Degerhamn på Öland. 

Fredrik Doohan är medgrundare till produktionsbolaget Wedomotion i Kalmar. Bolaget har precis färdigställt sin andra dokumentär i samarbete med SVT. "På brutna vingar" kommer att tv-sändas i vår. Vi pratar med Fredrik om hur man i ett mindre produktionsbolag lyckas kombinera betaljobb med egna kreativa projekt. Dessutom får vi titta in i Wedomotions alldeles nybyggda lokaler i Kalmars gamla brandstation som de flyttar till just nu!

Jasmijn Kooijman har rönt stora framgångar med sin dokumentär "Nu bor jag på en camping" som hon spelade in mestadels på Öland. Nu har hon återvänt till ön för att göra sin första fiktionsfilm. Inspelningen av "Nattljus" ägde rum under fyra dagar i slutet på november. Jasmijn kommer att berätta om sitt projekt och arbetet med skådespelarna.

Producenten för "Nattljus", André Larsson, är själv dokumentärfilmare och baserad i Växjö. Han berättar om sin roll i produktionen och hur det är att rodda en coronasäker inspelning med mycket liten budget.

Kristofer Kiggs Carlsson är skaparen av kortfilmsrysaren "WASH" som har visats på festivaler i bl.a. USA, Argentina, Italien och Norge. I Sverige vann den första pris på festivalen “Monsters of film”. Kiggs kommer att avslöja sina bästa tips för att ge sin film en häftig festivalresa och berättar om planerna att göra en långfilm av "WASH" i Hollywood. Se kortfilmen här!

 

Taggar: Filmare