Film i skolan-dag 14 mars, Malmö

_dsc4746_retusch_low.jpg

En tjej håller i en kamera
Foto: Sandra Penzo

Varje år ordnas en Film i Skolan-dag under BUFF-festivalen. Årets tema är: Den livsviktiga filmen. 

Dagen inleds av Filminstitutets vd Anette Novak. Keynote speaker är professor Eva Bojner Horwitz, professor i musik och hälsa vid Kungl. Musikhögskolan. 

Nikolaj Rodkjær Kristensen, tidigare journalist på danska TjekDet, ger oss en lektion (på engelska) i hur man faktagranskar och avkodar visuella manipulationer. 

Camilla Göransson, gymnasielärare på Idrottsprogrammet vid Jämtlands gymnasium samt Joakim Wassberg som jobbat med projektet Mötesplats för ung kultur på Filmpool Region Jämtland Härjedalen, ger tips på hur lärare och ungdomsledare med hjälp av filmens kraft kan öppna upp för svåra, men livsviktiga samtal med elever. 

Per Dahlbeck, universitetsadjunkt i utbildningsvetenskap samt lärare och elever från Backaskolan i Malmö berättar om sitt projekt där de filmbrevväxlar med elever i Buenos Aires och hur filmen gett dem möjlighet att kommunicera på riktigt.

Efter lunch väljer du mellan två praktiska filmworkshops.

Läs allt om dagen och anmäl dig här

 

Du kan söka fortbildningsstöd för delta i dagen hos oss.

Film i skolan-dagen arrangeras av Film i Skåne, Svenska Filminstitutet, Filmregionerna och FOMP (Föreningen Film och Mediepedagogik).

Taggar: Pedagog