Film i Glasriket invigs i Skruv

kommer_hem_igen_till_jul.jpg

"Jag kommer hem igen till jul" med Peter Jöback är årets öppningsfilm.

 

Filmfestivalen ”Film i Glasriket” är inne på sin 13:e upplaga och arrangeras från 31 oktober till 10 november på elva biografer i Småland i kommunerna Emmaboda, Lessebo, Nybro, Uppvidinge och Torsås.  I år visas sammanlagt 28 filmer. På programmet står både klassiker och rykande färska filmer som ”Joker”, ”Playmobil - The movie” och ”Tills Frank skiljer oss åt”. Dessautom blir det bland annat saftbio för de yngsta, lunchbio och en utställning av filmaffischer i Fröseke. Flera av föreställningarna är gratis för barn och unga.

Invigningen hålls den 31 oktober på Folkets Hus i Skruv. Årets invigningsfilm är ”Jag kommer hem igen till jul” med Peter Jöback i huvudrollen som visas som förhandspremiär. Filmen är baserad på en idé av Peter Jöback, för regin står Ella Lemhagen.

”Film i Glasriket” stöds av Emmaboda, Lessebo, Nybro, Uppvidinge och Torsås kommuner, Region Kalmar län och Destination Småland. Festivalen genomförs i samarbete mellan föreningen Film i Glasriket, riksorganisationen Folkets Hus och Parker och Filmregion Sydost.

Se hela programmet här.