Digital vårträff med fokus skolbio 10 mars

Varmt välkommen till en digital vårträff i Sydost! Vi bjuder in till 1,5 timmars inspiration och nätverkande med fokus på den viktiga skolbion.

Vi gästas av Daniel Lundquist från barnfilmsfestivalen BUFF, Jennie Elvö, utvecklingslärare och skolbioansvarig i Kalmar kommun och Malin Nygren från Svenska Filminstitutet..

FÖR VEM?
För kultursamordnare, kulturombud, pedagoger och andra i sydost som berörs av skolbiofrågan.

NÄR?
Torsdag 10 mars kl. 15.30 - 17.00

HUR?
Träffen sker digitalt på zoom och är kostnadsfri. Anmäl dig här senast 7 mars. 
Zoomlänken kommer i svarsmailet till dig. 

PROGRAM

Skolbio och BUFF
Daniel Lundquist, programchef på BUFF, delar med sig av festivalens arbete och erfarenheter kring skolbio. Han presenterar nya titlar i BUFF:s filmdistribution, filmhandledningsmaterial och varför det är så viktigt med skolbio för barn och unga.

En skolbiosuccé från Kalmar
Jennie Elvö, lärare svenska åk 7-9, utvecklingslärare och skolbioansvarig, berättar om hur Kalmar kommun har arbetat med metoder för att ”läsa" och prata film utifrån olika ämnen och skolans uppdrag. Jennie delar med sig av tankar kring val av film och hur skolbio har levandegjort undervisningen.

Bra tips om stöd
Malin Nygren från Svenska Filminstitutet berättar om stöd till filmkulturell verksamhet för barn och ungdom, som kan sökas av kommunal verksamhet för att utveckla eller starta upp skolbio. Stödet är sökbart två gånger per år, nästa deadline är 31 mars. 

Erfarenhetsutbyte
Sist men inte minst delar vi erfarenheter och frågor kring skolbio för att komma samman och inspirera varandra. 

Vårträffen arrangeras av Filmregion Sydost i samarbete med Region Blekinge.