Dags för Carl Film Forum

carl_film_forum.jpg

Tidigare upplaga av Carl Film Forum. Foto: CIFF

Carl Film Forum är branschplattformen på Carl International Film Festival och innehåller paneldiskussioner, föreläsningar, samtal, workshops och möjligheter till nätverkande, på internationell, nationell och regional nivå. I år genomförs forumet på svenska och fokuserar på filmvärlden under pandemin med case study, diskussion runt ökat ekonomiskt risktagande och en rapport från Hollywood. Dessutom kommer det att handla om spelutvecklingen och dess betydelse för branschen och näringen. Bland annat medverkar grundaren av Massive, Martin Walfisz. Programmet pågår från eftermiddagen måndag 24/8 fram till lunch tisdag 25/8.

Läs mer om programmet och akkreditera dig här. Ackreditering ger också tillgång till alla programpunkter under Carl International Film Festival.

Carl Filmpolitik

Under förmiddagen, måndag 24/8, pågår Carl Filmpolitik för speciellt inbjudna. Carl Filmpolitik är en förmiddags möte med diskussioner runt filmpolitik, där filmens framtid i Sydsverige diskuteras. Carl Filmpolitik 2020 kommer att fokusera på den filmutredning som Bo-Erik Gyberg har gjort på uppdrag av Regionsamverkan Sydsverige. Gyberg kommer att för första gången presentera den färdiga rapporten under Carl Filmpolitik. Presentationen kommer att följas av diskussioner mellan såväl politiker som branschrepresentanter från de sex regionerna.

Diskussionen kommer också att handla om produktionsincitament och deras funktion för att stödja filmindustrin under pandemin och få en inblick i hur location scouting fungerar som tillväxtfaktor.

För frågor om deltagande i CFP kontakta Camilla Larsson, programansvarig, på camilla@ciff.se