Boka Malin Andersson

Malin Andersson är dokumentärfilmsproducent, regissör och fotograf. Förutom att arbeta som filmpedagog så producerar och regisserar hon dokumentärfilmer med fokus på historier som vi annars aldrig får ta del av, ofta om flickors liv. 

På cv:t finns bl.a mångprisbelönade dokumentären ’Belfast Girls’ och senaste filmen ’Blodssystrar’, en dokumentär om två unga tvillingsystrar från Malmö. Båda filmerna har varit nominerade till Bästa Nordiska Dokumentärfilm och till Prix Europa, där Europas bästa filmer tävlar. 

Som filmpedagog arbetar Malin brett med olika genrer, men alltid utifrån att kraften och lusten i att upptäcka det egna berättandet är viktig och kan göra skillnad! Hon har vana av egna film- och folkbildningsprojekt, ofta med jämställdhet och integration i fokus. Hon har exempelvis lett särskilda filmgrupper för unga tjejer i Lessebo och Araby, samt läger för flickor med adhd och autism. 

Malin möter gärna elever i diskussion och samtal kring film i klassrum och har stor erfarenhet av att arbeta med värdegrundsfrågor kopplat till film. Hon arbetar från förskola till gymnasium.

Kontakt:

Malin Andersson, regissör och producent
Tel. 0707-33 51 64
Mail: malin@malinanderssonfilm.com
Webb: www.malinanderssonfilm.com