Boka en filmpedagog till din skapande skola!

filmpedagoger.jpg

Våra filmpedagoger Michelangelo Miskulin, Niclas Croall, Malin Andersson, Martin Klevegård, filmkonsulent Niklas Lundin och Malin Gustavsson. Saknas på bilden: William och Sebastian Rosso, Eric Gustafsson

Häromdagen kom beslutet från Kulturrådet där 23 av våra 25 kommuner i sydost har beviljats medel för skapande skola. Detta är vi mycket glada över!

Vi på Filmregion Sydost hjälper gärna till att utforma kreativa, lärorika och spännande upplevelser kring film. Vi kan förmedla duktiga filmpedagoger som tar era klassrum med storm och som på ett lekande sätt lär eleverna att uttrycka sig med rörlig bild, som idag är den största uttrycksformen för unga.

Alla skapande skola-insatser kan också kopplas mot läroplanen. Exempel för detta är att skapa film utifrån böcker som eleverna läst eller att göra temafilm inom natur- och samhällsämnen. Magin som uppstår när eleverna får se sina egna filmer på duk är obeskrivlig! Film främjar dessutom samarbetet eleverna emellan då de oftast jobbar i grupp.

Tveka inte att höra av dig till filmkonsulent Niklas Lundin om du vill göra ett skapande skola-projekt med film! Vi lånar även ut all teknik som behövs. 

Taggar: Pedagog