Blekinge satsar på skolbion

Blodssystrar - Trailer

Trailer för Blodssystrar av Malin Andersson. En av de filmer som går som skolbio i Blekinge.

Den 24 augusti arrangerades en spännande inspirationsdag om skolbio i Karlskrona, en dag där även de andra kommunerna i länet var inbjudna att delta. Det är mycket glädjande att skolbion nu kommer in i Blekingemodellen, vilket bland annat gör att verksamheten samordnas regionalt hos Region Blekinge. Ett unikt grepp som vi på Reaktor är mycket glada över!

Karlskrona kommun har skapat en fin hemsida för sitt skolbioutbud med länkar till både trailers och filmhandledningar. Bland annat visar man den aktuella och angelägna Jordgubbslandet som är inspelad på Listerlandet och som fått lysande recensioner. Även Malin Anderssons fina film Blodsystrar visas för åk 9 och gymnasiets elever, med möjlighet till regissörsbesök. Kolla in Karlskronas program för skolbio härhttp://www.karlskrona.se/sv/Se--gora/Kultur/Skolbio/

Skolbion startade upp med sina första visningar i samband med Carl International Film Festival, en spännande filmfestival med fokus på östersjöregiponen och som vi hoppas är här för att stanna. Förhoppningar finns om att också kunna bygga på med ett filmpedagogiskt program.