Biografkonferens i Växjö den 2:a oktober

olle_agebro.jpg

Olle Agebro, Fyrisbiografen gästar oss. Foto: Göteborg Film Festival

Onsdagen den 2:a oktober bjuder Filmregion Sydost in till en biografträff på Folkets Bio Palladium i Växjö. Träffen är för dig som jobbar på biograf professionellt eller ideellt. Få inspiration och byt idéer och erfarenheter med kollegorna i regionen!

Olle Agebro kommer 

Olle jobbar till vardags med Göteborgs filmfestival. Till vår träff kommer han i egenskap av ordförande för Fyrisbiografen i Uppsala. Biografen har lyckats fördubbla sin publik genom att analysera, fråga ut besökare och göra diverse, ibland väldigt enkla förbättringar. För detta arbete har de belönats med Europa Cinemas Innovation Prize på Venedigs filmfestival. Olle kommer och visar sin "verktygslåda", missa inte!

Värmlands biografnätverk kommer

Inte hela förstås, men en härlig representant! I Värmland har mindre biografaktörer gått ihop för att stärka bion i regionen. 14 biografer ingår i nätverket, bland annat driver de en gemensam webbplats. Vad har de uppnått, vad kan vi ta med oss för vår region med många mindre biografer? Det ska vi höra och prata mer om!

Kika på Palladium och Veezi 

Träffen är så klart ett fint tillfälle att titta bakom kulisserna på anrika Palladium, ett kulturhus som har funnits sedan 1925. Vi får också en demonstration av biljettsystemet Veezi som Folkets Bio Palladium använder sig av. Undersökningar visar att just biljettköpet är ett känsligt steg för huruvida ett biobesök blir av eller ej. 

Anmäl dig här. 

Evenemanget är avgiftsfritt, Filmregion Sydost bjuder på lunch och fika.

Läs mer om Fyrisprojektet.

Läs mer om Värmlands biografnätverk.

Tid: 2 oktober 2019 kl. 12-17
Plats: Folkets Bio Palladium, Växjö 

 

 

Taggar: Arrangör