Biografen som trotsar krisen

tina_mikael_biograf_maxim_foto_joel_karlsson_beskuren.jpg

Tina Karlsson och Mikael Bengtsson. Foto: Joel Karlsson

Tina Karlsson driver tillsammans med sin man Mikael Bengtsson Garvaren Bio i Ljungby, Markaryds Biograf och Biograf Maxim i Laholm. Just nu ges inga öppna visningar, istället kan man boka sin egen biovisning med film enligt önskemål.

Hallå där Tina Karlsson, hur går det med bio on demand eller jukeboxbio som det också kallas?

Det funkar faktiskt oväntat bra, vi har flera bokningar i veckan och vi ser att de ökar.

Vad är det folk vill se?

Det bokas mycket barnfilm, men också aktuella filmer från repertoaren. Vi har lagt ut ett 30-tal filmer på vår webb som man kan välja emellan. Men det går också bra att komma med speciella önskemål, hittills har vi kunnat uppfyllla alla.

Hur stora är grupperna som bokar en visning, och vad kostar det?

Det är från 5 personer och uppåt, maxantalet är 12 personer. De betalar ordinarie biljettpris plus en lokalavgift på 500 kr för barnfilm och 600 kr för övrig film.

Vad säger folk om att ni håller öppet?

De är väldigt positiva! Vi får mycket uppmuntran, och våra besökare är jätteglada att kunna gå på bio trots kristider. Vi har också haft barnkalas med filmvisning hos oss.

Vad innebär det här konceptet för er?

För oss är det en möjlighet att hålla våra biografer igång. Det är lite mer arbete med bokningar, och visningarna kan ligga utanför våra ordinarie tider. I Markaryd kan man boka bion onsdag, fredag, lördag och söndag. Biograferna i Ljungby och Laholm kan bokas varje dag. Vi hade goda hygienrutiner redan innan, nu har vi förstärkt dem ytterligare. Alla kontaktytor desinficeras mellan visningarna.

Vad händer med de Svenska filmdagarna som ni skulle ha haft i mars?

De är flyttade till en senare tidpunkt, vi vet ännu inte när. Men det mesta av arbetet är redan gjort, så vi kör när det blir möjligt!

Tack Tina och Mikael, och stort lycka till i fortsättningen!

 

 

Taggar: Arrangör