Årets sista produktionsstöd utdelade

andas_bakom_din_solfjader.jpg

Del av moodboard för "Andas bakom din solfjäder" av Vendela Brännborn

Nu har vi delat ut de sista produktionsstöden för detta år. Vi har i denna omgång fått in sex ansökningar på totalt 170 000 kr. Vår beslutsgrupp valde att stödja tre projekt med sammanlagt 80 000 kr.

PR 01045 Andas bakom din solfjäder
Spelfilm, 7 min
Sökande: Vendela Brännborn, Annerstad
Beslut: 30.000 kr

"Ett moget projekt med en välarbetad ansökan och ett brett sammansatt filmteam. Vi uppskattar det målmedvetna sättet hur manusidén har omvandlats till ett konkret filmprojekt utifrån sökandens speciella kompetens inom manus och skådespel." 

PR 01047 It’s all about the small ones
Spelfilm, 15 min
Sökande: Aleksey Shakov, Kalmar
Beslut: 25.000 kr

"En mycket spännande filmidé om en separation sedd med ett barns ögon, inbäddad i en för oss främmande social kontext. Vi gillar inte minst AI-spåret som tillför manuset ytterligare en dimension. Filmteamet är meriterat och förtroendeingivande både vad gäller tekniska funktioner och skådespel." 

PR 01048 Flickan utan namn
Dokumentär, 10 min
Sökande: Anette Färdig, Växjö
Beslut: 25.000 kr

"Ett filmiskt experiment som på ett personligt sätt spänner bågen från vårt kulturarv till nutid. Vi gillar glöden i ansökan och tror att filmen kan inspirera till att gå på egen bildpromenad i det förflutna. Det finns ett människoöde bakom varje porträtt, med eller utan namn."

 Deadline för nästa ansökan är 15 januari, välkommen med din filmidé!

Taggar: Filmare